Inspekcija zatvorila Centar Safet Zajko jer je u njemu boravilo više od 20 osoba

Kantonalna inspekcija danas je zatvorila Centar Safet Zajko. Uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti više od 20 osoba u jednom trenutku. Ovo je objavio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

"Uposlenici J.P. Lokom koje upravlja i održava park nisu uspjeli objasniti inspektorima da je park javni otvoreni prostor od 11 hektara. Ima sasvim dovoljno prostora za fizicku distancu. Da je za stanovnike općine Novi Grad Centar Safet Zajko isto što i Vilsonovo šetalište za Novo Sarajevo ili Ferhadija za Stari Grad".

Dodao je da se izvinjava svim građanima.

“Zbog ovakvog ponašanja inspekcije doživjeli neugodnosti i morali napustiti prostor parka zbog nakaradnog tumačenja epidemioloških mjera.

"Ukoliko u narednom periodu inspekcija ne promijeni stav o ovom pitanju park će se u potpunosti otvoriti kao i svaki drugi javni prostor.

Pa neka inspekcija spriječi njegovu devastaciju. Čisti smeće koje se tu nakupi i sprječi da park postane nelegalna deponija poput prostora sa druge strane rijeke Miljacke.

Gdje se na prostoru nekadašnje firme Zora nekontrolisano odlaže smeće zato što Kantonalna inspekcija ne radi svoj posao", napisao je Efendić.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori