Apple poziva korisnike da ažuriraju svoje operativne sisteme!

SIGURNOSNI PROPUST

Apple poziva korisnike da ažuriraju svoje operativne sisteme!
Foto: Reuters: Mike Segar

Apple poziva korisnike da ažuriraju svoje operativne sisteme nakon sigurnosnog propusta kod mnogih iPada, Macova i iPhonea

Apple je u srijedu obavijestio javnost da je otkrio ozbiljne sigurnosne propuste za iPhone, iPad i Macove. Kako se navodi u dva sigurnosna izvještaja koja je kreirao Apple, sigurnosni propust bi potencijalno mogao omogućiti napadačima da preuzmu potpunu kontrolu nad ovim uređajima, Iz Applea su priznali da su svjesni mogućnosti da je ovaj propust možda već bio aktivno iskorišten.

Dvije ranjivosti pronađene su u WebKit engineu pretraživača Safari i kernelu, odnosno jezgri operativnog sustava. Ranjivost je objašnjenja tako da bi haker mogao dobiti “potpuni administratorski pristup” uređaju, što bi hakerima omogućilo da se lažno predstavljaju kao vlasnik uređaja i potom izvrše bilo koji kod u ime korisnika.

Ažuriranja iOS 15.6.1, iPadOS 15.6.1 i MacOS 12.5.1 su već dostupna i sigurnosni stručnjaci savjetuju korisnicima da ažuriraju pogođene uređaje. Ažuriranje je dostupno za iPhone 6S i novije modele, iPad 5. generacije i novije, iPad Air 2 i novije modele, iPad mini 4 i novije modele, sve iPad Pro modele, iPad touch 7. generacije i Mac računala s MacOS Monterey.

Izvor: pcchip.hr

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)