Apple električni automobil: Na cestama već sljedeće godine

Hyundaijeva vizija električnih automobila u skorijoj budućnosti
Izvor : Bug.hr.

Nedavno je otkriveno kako bi Apple Car mogao stići na globalno tržište i prije nego što se prvotno očekivalo.

Tajvanski Economic Daily News navodi da je proizvodna jedinica tvrtke na Tajvanu spremna za masovnu proizvodnju komponenata za Apple Car. Gotov proizvod bi se prema posljednjim izvještajima mogao pojaviti već u drugom tromjesečju iduće godine.

Fotografija članka: Appleov električni automobil mogao bi se naći na cestama već sljedeće godine
Apple-ov automobil uskoro na cestama. (Apple car)

Hyundaijeva vizija električnih automobila u skorijoj budućnosti
Nekoliko prototipova vozila navodno je već podvrgnuto rigoroznim testiranjima u Americi.

Novinska agencija koja je objavila priču pripisala ju je neimenovanom direktoru velikog tajvanskog proizvođača. Ovaj izvor je također izjavio da Apple cilja na predstavljanje u septembru 2021. godine.

PROČITAJ JOŠ: Apple iPhone 13 će imati isti dizajn kao iPhone 12, uz malu, ali dobru promjenu

Za sada još nikakva potvrda ove vijesti nije došla iz službenih izvora. Industrijski stručnjaci smatraju da je tako drastičan pomak datuma predstavljanja vrlo malo vjerojatan, jer su globalne blokade izazvane COVID-19 pandemijom u velikoj mjeri odgodile poslovni razvoj.

Iako nisu najavljeni datumi predstavljanja Apple Car-a, kompanija je ipak otkrila da će to biti u sljedećih nekoliko godina.

S obzirom na to da će revolucija električnih vozila omogućiti brojnim tehnološkim tvrtkama ulazak u automobilsku industriju, očekuje se kako će time i konkurencija postati još oštrija.

Autor: David Hrastović Poveznica se otvara u novom prozoruUto, 22.12.2020.godine

Izvor: racunalo.com

Iz korejskog Hyundaija potvrdili su kako su, među ostalima, i njih kontaktirali iz Applea i raspitivali se o mogućnosti suradnje u sklopu koje bi za njih proizvodili neki budući Appleov automobil.

Hyundai potvrdio, pa povukao izjavu.

Oni su, na temelju novinarskih upita, izdali kratko priopćenje za javnost u kojem su eksplicitno naveli: "Prema našem razumijevanju Apple je u razgovorima s raznim globalnim proizvođačima automobila, uključujući Hyundai Motor. Kako su pregovori još u ranoj fazi, ništa nije odlučeno". Ova izjava ne samo da je potvrdila da se Apple zaista raspituje oko mogućih partnerstva i suradnje na proizvodnji automobila, nego je odmah lansirala i cijenu dionice Hyundaija, koja je porasla za oko 17%.

Hyundai je u međuvremenu nadopunio svoju izjavu i iz nje izbacio spomen Applea, no prekasno – svi su se već uhvatili za prve službene informacije i na njima baziraju svoja opažanja.

Izvor: bug.hr

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori