Anđelina i Bred ponovo na sudu

Glumica ga je optužila da koristi status zvijezde kako bi imao poseban tretman u starateljstvu nad djecom
Anđelina Džoli i Bred Pit pred sudom Foto: Profimedia

Glumica ga je optužila da koristi status zvijezde kako bi imao poseban tretman u starateljstvu nad djecom, a zbog navodnog NASILJA nad sinom su se i RAZVELI

Anđelina Džoli optužila je Breda Pita da pokušava da iskoristi svoj status zvijezde, kako bi dobio poseban tretman pred sudom.

Pravni tim glumice Džoli, prethodno je zatražio izuzeće sudije koji im vodi slučaj starateljstva nad djecom, jer Anđelina smatra da je pristrasan, dok su Bredovi advokati tražili da se sudija vrati, prenosi portal Page Six.

"Ovakve igrarije, koje su posljednji pokušaj slavnog parničara da traži poseban tretman, nisu nešto na šta sud treba da troši svoje ograničene resurse. Ovdje nema šta da se gleda ili preispituje", stoji u dokumentima.

Glumica je tvrdila da je troje od njihovo šestoro djece željelo da svjedoči protiv Pita, ali ih je u tome spriječio sudija Džon Oderkirk.

Međutim samo mjesec dana kasnije, advokati glumice ubjedili su kalifornijski Apelacioni sud da je Oderkirk bio pristrasan u tom slučaju i da treba da bude izuzet iz odlučivanja o pitanjima nekadašnjeg bračnog para.

Inače, Oderkirk je privatni sudija koji je i vjenčao Džoli i Pita 2014. godine.

Pit sada traži dozvolu za pokretanje žalbe protiv takve odluke.

Anđelina Džoli je ranije u intervjuu za britanski Gardijan rekla da je strahovala za prava svoje djece, ali nije željela da precizira zašto, jer je "još u sudskom procesu".

Tom prilikom, slavna glumica je rekla da se plaši za cijelu porodicu.

Podsjetimo, u septembru 2016. godine podnijeli su zahtjev za razvod koji je finalizovan tek tri godine kasnije. Bivši supružnici još se bore za starateljstvo nad djecom, nakon što je Džoli protiv njega iznijela optužbe za nasilje u porodici.

Federalni istražni biro objavio je da neće podnijeti optužnicu protiv glumca, oslobodivši ga sumnjičenja, nakon incidenta u privatnom avionu u kom je Pit, navodno, bio nasilan prema Medoksu, koji je tada imao 15 godina.

Pet dana nakon incidenta, Džoli je podnijela zahtjev za razvod, navodeći nepomirljive razlike. Pit je priznao da je imao probleme sa alkoholom i priključio se grupi anonimnih alkoholičara, nakon što su se razišli, ali se razmirice među bivšim partnerima još nisu okončale.

Pitu je u junu dodijeljeno zajedničko starateljstvo nad djecom, protiv čega se Džoli pobunila.

Pročitajte više: Angelina Jolie pridružuje se Instagramu kako bi podijelila pismo od tinejdžerke iz Afganistana

Pratite nas na Facebook akter,ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori