BHS servis Anadolu Agency obilježava 9. godišnjicu osnivanja

Servis Anadolu Agency (AA) na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku posljednjih godina je globalni medijski partner brojnim regionalnim događajima

Ekipe Anadolu Agency (AA) u proteklih 9 godina postojanja servisa na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku bile su na terenu prateći sve važne događaje. Praatili su ih i u Bosni i Hercegovini i u regionu, od Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije te Srbije.

Osnovan je 11. marta 2012. godine pri Regionalnoj direkciji za Balkan u Sarajevu. Servis Anadolu Agency (AA) na bosanskom, srpskom i hrvatskom jeziku bio je iskorak ove medijske kuće sa stoljetnom tradicijom. Nakon toga uslijedilo je pokretanje servisa na brojnim jezicima čiji je broj danas dosegao 13.

Servis Anadolu Agency (AA) na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku posljednjih godina je globalni medijski partner brojnim regionalnim događajima.

Osim servisa na turskom, u okviru globalne mreže AA djeluju i servisi na engleskom, arapskom, ruskom, B/H/S jezicima, albanskom, makedonskom, perzijskom, dva dijalekta kurdskog, španskom, indonezijskom i francuskom jeziku.

Osnovana je 6. aprila 1920. godine odlukom Mustafe Kemala Ataturka u periodu oslobodilačkog rata i osnivanja Republike Turske. AA je imala historijski važnu ulogu u Turskoj jer je pronosila glas borbe turskog naroda za nezavisnost.

Tokom proteklih 100 godina AA nije posustajala u maratonskoj utrci na globalnom agencijskom i novinarskom poligonu.

Implementacijom jasne vizije rada i razvoja i poštujući principe pouzdanog, nepristrasnog, moralnog i brzog izvještavanja, AA je prošle godine obilježila i svoj jubilej 100 godina postojanja. Ovim se rijetke institucije te vrste mogu pohvaliti.

Izvor: aa.com.tr

Procitaj više: Turska prošlog mjeseca izvezla preko 300 miliona dolara zlata i nakita

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)