Američka reperica Nicki Minaj kritikovala djelotvornost vakcina iz Bijele kuće su je pozvali na razgovor

Nicki Minaj kritikovala djelotvornost vakcina
(Foto: EPA-EFE)

Nakon što je američka reperica Nicki Minaj kritikovala djelotvornost vakcina iz Bijele kuće su je pozvali na razgovor kako bi joj objasnili zašto je imunizacija važna, piše People.

Minaj je ranije ove sedmice odbila prisustvovati Met Gali jer su organizatori tražili da se svi koje ulaze na događaj vakcinišu.

Nekoliko dana prije toga napisala je tvit u kojem je ispričala kako je njen rođak primio vakcinu, nakon čega je uslijedio niz nuspojava. Dodala je i kako je sama pokrenula istraživanje kako bi provjerila kvalitet vakcina.

"Osoblje Bijele kuće me je pozvalo na razgovor i mislim da je to korak u pravom smjeru. Otići ću. Obući ću ružičasto odijelo inspirisano filmom 'Legally Blonde' i svima će biti jasno da sam ozbiljna", napisala je između ostalog Minaj.

Magazin People kontaktirao je glasnogovornika Bijele kuće kako bi provjerio tačnost ove informacije te su dobili kratku izjavu:

"Postupili smo i kao sa svim drugim građanima, ponudili smo Nicki Minaj telefonski razgovor s našim stručnjacima, koji će joj vrlo ljubazno objasniti koliko su vakcine sigurne i efektne".

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori