Amber Herd je Depu odsjekla prst – za javnost otvoreni sudski dokumenti

Amber Herd je Depu odsjekla prst - za javnost otvoreni sudski dokumenti
Foto: deadline.com

Glumac je na suđenju priznao da je lagao doktoru o okolnostima nastanka povrede

Nedavno otpečaćeni dokumenti sa suđenja Džonija Depa (Johnny Depp) i Amber Herd (Heard) otkrili su da je Vitni Henrikez (Whitney Henriquez) rekla svojoj šefici da je njezna sestra Amber odsjekla prst Depu kada ga je gađala bocom votke.

Dep je u aprilu svjedočio da su se on i Amber posvađali u Australiji 2015. i da je u jednom trenutku glumica bacila bocu votke na njega, pri čemu mu je odsjekla vrh prsta. Glumica je poricala da je to učinila i da je kriva za povredu te je tvrdila da se Dep povrijedio sam dok je bio pijan i ljutit. Također je rekla da je smrskao telefon, koji je stajao na zidu, i pokušao je seksualno zlostavljati bocom.

Sada je 6000 stranica dokumenata sa suđenja koje je sudu otvorio za javnost otkrilo detalje svjedočenja Dženifer Hauvel (Jennifer Howell), bivše šefice Amberine sestre Vitni. Ona je bila s njom kada je od Herd primila poruku u kojoj joj je rekla kakvu je svađu imala s Depom, piše "The New York Post".

- Samo je vrisnula: "Učinila je to, odsjekla je njegov vražji prst" i objavila to pred svima nama. I ja sam gurnula svoju stolicu unatrag i pitala je: Šta? I onda mi je ponavljala: "Odrezala je njegov prst. Odrezala je njegov prst." I onda je izjurila kroz vrata i rekla: "Moram nekoga nazvati. Moram nekoga nazvati", ispričala je Dženifer Depovoj advokatici Kamili Vaskez (Camilla Vasquez) te pojasnila da je Vitni mislila na Džonija i Amber.

Dep je na suđenju priznao da je lagao doktoru o okolnostima nastanka povrede.

- Rekao sam da sam ga razbio o velika harmonika-vrata. Nisam želio Amber uvaliti u nevolju. Pokušao sam sve održati što jednostavnijim i lakšim za sve - rekao je glumac.

Izvor: Dnevni avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori