Amazon se povlači iz igre Lord of the Rings

amazon
Odjel za video igre američkog giganta za e-trgovinu Amazon odustao je od planova za internetsku igru ​​za igranje uloga zasnovanu na fantastičnoj seriji Lord of the Rings.

Odjel za video igre američkog giganta za e-trgovinu Amazon odustao je od planova za internetsku igru ​​za igranje uloga zasnovanu na fantastičnoj seriji Lord of the Rings. Amazon Game Studios najavio je projekat s kineskim Athlon Gamesom u vlasništvu kompanije Leyou još 2019. godine. Planirao je da bude besplatna igra za PC i konzole.

Krajem prošle godine Leyou Technologies kupio je kineski tehnološki gigant Tencent Holdings. Rezultirajući pregovori o ugovoru doveli su do spora između Amazona i Tencenta. To je na kraju dovelo do otkazivanja igre, prema izvorima.

Amazonov tim koji radi na igri bit će premješten na druge projekte kompanije. "Volimo Gospodara prstenova i razočarani smo što ovu igru ​​nećemo donositi kupcima", rekao je Amazonov glasnogovornik.

Amazon Game Studios bori se da objavi uspješnu video igru ​​od lansiranja 2014. Kompanija je otkazala ranije najavljene igre Breakaway i Crucible, dok je još jedna od njegovih igara, New World, više puta odgađana.

Kompanijska adaptacija video igara The Grand Tour u 2019. godini nije primljena kako se očekivalo i povukli su je s izloga.

Ranije ove godine objavljeno je da je studio za igre imao interne probleme, uključujući kulturu koja nije pružala jednake mogućnosti muškarcima i ženama i interni mehanizam za igre koji je bio spor.

U međuvremenu, dolazni izvršni direktor Amazona Andy Jassy izjavio je da je posvećen odjelu za video igre koji je pokrenut pod odlazećim izvršnim direktorom i osnivačem Amazona Jeffom Bezosom.

"Vjerujem da će ovaj tim doći ako se usredotočimo na ono što je najvažnije", rekao je gospodin Jassy.

Amazon i dalje navodno planira potrošiti ogromnu sumu na drugu sezonu Gospodara prstenova, a navodno će platiti 465 miliona dolara za prvu sezonu TV emisije iz fantastične serije.

Izvor: gccbusinessnews.com

Pročitaj više: Kineska kompanija Alibaba kažnjena sa 2,8 milijardi dolara


Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori