Novi trend: Pahuljaste Alize Puffy vunice!

ALIZE Puffy  je apsolutno nova vrsta vunice sa unaprijed formiranim petljama. Ova inovativna vunica sa gotovim petljama napravila je revoluciju u svijetu pletenja. Nova vrsta pletiva, postala je pravi trend! Posebno je popularno u svijetu majki i beba.

Pletenje nikada nije bilo tako lako kao kod ALIZE Puffy.

Ovo predivo (vunica) je razvio i proizveo Alize. Iako se relativno nedavno pojavilo na tržištu, postalo je prilično popularno ne samo među majstorima pletenja već i među početnicima.

To i ne čudi, jer su je prednosti Alize  Puffy učinile upravo takvom, jednostavnom i privlačnom za sve.

Foto: Screenshot

„Pletenje je izuzetno jednostavno, ne trebaju vam igle ili kuke, već samo prsti. Brže je i jednostavnije od tradicionalnog pletenja.“ rekla nam je naša sagovornica Besima, koja je kod prvog susreta sa ovom vrstom pletiva pokazala oduševljenje i zainteresiranost.

„ALIZE Puffi savršen je izbor za početnike. Ako nikada ranije niste pokušali da pletete, ova vrsta vunice je sjajna za vas. Sigurna sam da ćete vidjeti kako je to lako i zanimljivo raditi. Osim što tako razvijate svoju kreativnost, ovakav vid zabave pozitivno utiče i na naše mentalno i fizičko zdravlje. Osim što to može biti idealan hobi, možete iskoristi priliku, te na taj način i zaraditi. Idealna prilika za posao od kuće. Od srca preporučujem ovu vrstu hobija, posla, terapije...kako god to nazvali“, preporučila je Besima, koja je osnovala i svoj brend „B.E.S.C.A. Handmade“. Jedna je među rijetkima koja se ovom zanimanju potpuno posvetila.

Kako početi s pletenjem?

„Već unaprijed imate formirane petlje, što će postupak  pletenja učiniti lakšim i prijatnim. Sama sam naučila da proizvodim, odnosno pletem razne proizvode od ove vunice. Nije bilo nimalo teško. Vrlo mekana, ugodna na dodir privlači vas da od nje napravite nešto. Ono što razlikuje Alize Puffy od ostalih vrsta pletiva jeste vrlo neobičan, čak i inovativan izgled.  

Zbog svoje mekoće i prozračnosti, vunica je popularna za izradu dječjih pletiva, šešira, turbana za kosu, igračaka, jastuka i sl. Lako se može prilagoditi različitim uzorcima, dostupna je i široka paleta boja. ALIZE Puffi je nevjerovatno mekan, prijatan na dodir i hipoalergen, zato savršeno odgovara i bebama i odraslima. Jednostavno ćete se zaljubiti u ovu vunicu čim je dodirnete. Mene je ova vunica očarala i naučila sam izrađivati sve ovo što sam navela“, nastavila je priču naša sagovornica.

Ova priča je odličan primjer kako u ovim , nazovimo ih teškim vremenima, možemo pronaći posao koji nas ispunjava i od kojeg možemo imati pristojnu zaradu.

Vlasnica novog brenda „B.E.S.C.A. Handmade“ kaže da je savršeno uklopila dizajn, potrebe i želje kupaca za Alize Puffy vunicom.

„Asortiman koji ja izrađujem obuhvata od dječjih prostirki, jastuka, igračaka, dekica, kapica, šalova, zaštitnih trakica za uši, mekanih papica, pa sve do „home“ proizvoda.  Širok je spektar boja koje su na raspolaganju, a može se izraditi u kombinaciji u dvije ili tri boje. Sve zavisi od ukusa.“ u intervjuu za akter.ba rekla nam je kreativna vlasnica brenda „B.E.S.C.A. Handmade“.

Pročitajte više: Ovo može preobraziti vaš mozak

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori