Alexis Pinturault: Pobjednik veleslaloma u FINALU u Švicarskom Lenzerheide

Alexis Pinturault je u prvoj vožnji startao sa prvog mjesta i postigao najbolje vrijeme 1:01.19.

U drogoj vožnji potvrdio je svoju dominaciju u veleslalomu i osvojio prvo mjesto sa ukupnim rezultatom 2:15.75.

Zubčić je završio kao drugi sa 0.20 za ostatka. Treće mjesto pripalo je Stefanu Brennsteineru koji je bio sporiji 0.21 za francuzom.

Hrvatski takmičar FILIP ZUBČIĆ danas je u Lenzerheideu lovio Mali kristalni globus u veleslalomu, ali nije ga uspio osvojiti.

Hrvatski skijaš je za iznenađenje morao pobijediti. Pinturault je morao biti deseti ili lošiji, a Odermatt 16. ili lošiji.

Ništa od toga se nije dogodilo pa je Zubčić sezonu okončao kao treći u poretku veleslalomaša.

Pinturault je danas bio prejak

Pinturault je ovom pobjedom osvojio Mali kristalni Globus u veleslalomu. Matemetički gledano osvojio je i Veliki kristalni globus koji će mu biti uručen sutra nakon trke slaloma.

Pošlo mu je to za rukom drugu godinu zaredom. Ove je sezone Zubčić šest puta stajao na pobjedničkom postolju u veleslalomskim utrkama. Dvaput je pobijedio, u talijanskoj Santa Caterini i bugarskom Banskom.

Imao je dobru priliku nakon druge vožnje

Podsjetimo, Zubčić je odradio sjajnu prvu vožnju, završio je kao treći sa zaostatkom od 1:04 za Pinturaultom, ali nije uspio to pretočiti u pobjedu u drugoj vožnji.

Marco Odermatt je završio na jedanaestom mjestu osvojivši 24 poena u borbi za Kristalni globus to je bilo nedovoljno. Sutra u Švicarskoj na programu je slalom za muškarce i žene i dodjela globusa pobjednicima.

Pročitaj više: Norveška je prva u paralel timskom takmičenju

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)