Vikendom kada je cijela porodica na okupu, i kada želite podražiti njihove receptore, potaknuti raspoloženje onda je pravi izbor ovaj recept. Jelo koje će vas oduševiti svojim mirisom i okusom. Uživajte u vikendu i u ukusnom doručku omletu s purećom šunkom
Zapečen omlet sa purećom šunkom i kačkavaljem:
Sastojci:
- 450 g hljeba isječenog na kockice
- 1 1/2 šolja mlijeka
- prstohvat soli
- 550 g sira kačkavalja
- 8 jaja
- 200 g pureće šunke isječene na kockice
- 2 kašike mladog luka
- kašika parmezana
Priprema:
1. Rernu uključite na 180 C i pouljite pleh za pečenje.
2. U pleh stavite polovinu kockica hljeba. Nanesite polovinu pureće šunke i sira, pa ponovite postupak.
3. U posudi pomješajte jaja, mlijeko, so i isjeckan luk. Ovom smjesom prelijte hljeb, sir i puretinu u plehu.
4. Veći pleh stavite u rernu a u njega pleh sa omletom. U veći pleh zatim sipajte vodu i pecite sve to oko 60 minuta, odnosno dok se jaja ne ispeku. Pečen omlet pospite parmezanom.
Najbolje recepte, kulinarske savjete, trikove i možete pronaći i Facebook stranici Miris Kuhinje
Pročitaj više: ZAPEČENE PALAČINKE SA ŠPINATOM