Još jedna verzija krompir čorbe! Obzirom da sada više nego ikada treba da ojačamo imuni sistem, naša preporuka je ova preukusna pileća čorba .
Potrebno:
- 500 g pilećih prsa
- jedna glavica luka
- 2 – 3 česna bijelog luka
- 2 mrkve
- krompir
- začini
- brašno
Potrebno vrijeme za pripremu jela: 40 – 50min
Na malo ulja propržite luk i bijeli luk. Kad postane staklast, dodajte pileća prsa izrezana na kockice, i mrkvu.
Propržite sve zajedno, dodajte povrtnu kocku, čašu vode i pirjajte. Kad je meso omekšalo, dodajte povrće po želji i krompir izrezan na kockice.
Dolijte još vode i kuhajte 25 min, odnosno dok se krompir ne skuha. Posolite po potrebi. Kad je čorba skoro gotova, pripremite zapršku. Na malo ulja propržite začinsku papriku, dodajte brašno i brzo miješajte da se ne zgrudva. Dolijte vode iz čorbe i miješajte dok ne proključa. Zatim zapršku prelijte u čorbu, promiješajte i nastavite kuhati još desetak minuta. Čorbu pred kraj začinite biberom, peršunom i chillijem.
Pogledajte slične recepte OVDJE
Pročitaj više: Pečene paprike sa puretinom i Mozzarellom – novi recept