Još jedno jednostavno jelo koje vole mnogi. Teleće šnicle su jako hranjljive za naš organizam. Unosom hrane svakodnevno utičemo na naše zdravlje.
Donosimo vam odličnu ideju za ručak. Jelo koje se jednostavno voli, pravi se na razne načine, cilj je postići mekoću i sočnost šnicli.
Sastojci:
1 kg telećih šnicli
luk, mrkva, bijeli luk, komad korjena celera, crvena paprika, začini, so, biber, suhi začin, lovorov list, peršun, voda, kašika brašna
𝐑𝐄𝐂𝐄𝐏𝐓 :
1. Šnicle istucati čekićem i začiniti sa obe strane : sol + malo bibera i suhog začina
2. Izrezati povrće :bijeli luk, malo korijena celera, jednu crvenu papriku, jedan luk i 2 mrkve. Dodati u tavu i dinstati 5-6 minuta. Dodati 200 ml vode i ostaviti 15ak minuta da se dinsta.
3. Poredati šnicle u tavu i propržiti sa povrćem 2-3 minuta obje strane. Dodati 200 ml vode i ostaviti da se dinsta 15 - tak minuta, dok voda skoro skroz uvrije. Okrenite meso povremeno.
4. Nakon prvih 20 minuta dinstanja dodati lovorov list i opet doliti 200 ml vode i 50 ml paradajz sosa -dinstati. Ponovo poklopiti i dinstati 15 minuta 5. Ponovo doliti 200 ml vode i još dinstati 15 - 20 min
6. Izvaditi meso na tanjir, dodati 200 ml vode zadnji put i začine po želji : sol, biber i crvenu papriku, vratiti meso i dinstati 20 minuta.
7. Pomiješati 1 supenu kašiku brašna i 400 ml vode, dodati i kuhati 15 minuta. Nakon ovoga dobijete najukusnije i najmeške šnicle u preukusnom sosu.
Pratite nas na Facebook akter.ba - Recept: Najmekše teleće šnicle u sosu (VIDEO)
Pogledajte još recepata: Recept: NUTELLA TORTA (VIDEO)