Lepa Brena gostovala je u regionalnoj emisiji "VIP dijeta", u kojoj je pričala o teškim počecima promjene ishrane, ali i o ohrabrujućim rezultatima koji su je gurali do samog ostvarenja cilja.
Pjevačica Lepa Brena gostovala je u regionalnoj emisiji "VIP dijeta", u kojoj je s gledaocima podjelila što ju je to motivisalo da krene s promjenom ishrane, ali i kako su je ohrabrujući rezultati podstakli da dođe do cilja. Za bosanske medije nutricionistkinja Jovana Srejić Ferlug analizirala je ovu proteinsku dijetu zbog koje Lepa Brena izgleda fantastično i u 62. godini.
Riječ je o jelovniku koji sadrži tri obroka po danu, a napravljen je za pet dana jer se vikendom može malo opustiti ili kombinovati jela s nedjeljnog menija, a o kojoj je hrani tačno riječ, možete saznati dalje u tekstu.
- Morate biti zdravi, paziti šta jedete, spavati na vrijeme, ustajati na vrijeme, malo trenirati, ali uglavnom se mora živjeti, kako bih ja rekla, sportski vojnički ako hoćete izdržati ovaj ritam i ovaj tempo - izjavila je Brena nedavno za IN Magazin.
Kada je počela da se hrani na ovaj način, za šest meseci je sa 89 kilograma spala na 67. Od tada, pa do danas se pridržava ovog jelovnika. Zahvaljujući njemu, ona ima savršenu liniju, a izgubljene kilograme nikad nije povratila.
Evo kako izgleda plan ishrane Lepe Brene:
Dan 1
Doručak: Musli od ovsanih pahuljica, badema i svježeg voća
Ručak: Riba sa roštilja i povrće na pari.
Večera: Potaž, supa ili veliki tanjir sa mladim sirom.
Dan 2
Doručak: salata i 2 kuvana jajeta.
Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.
Priprema salate: nakon što promješate sastojke, prelijte ih uljem.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, svježa salata od povrća, po izboru.
Večera: salata.
Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.
Priprema: nakon što sastojke isječete do željene debljine, izmješajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.
Dan 3
Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, svježa salata od povrća.
Večera: mediteranska salata od tunjevine.
Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.
Priprema: promješati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promješati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.
Dan 4
Doručak: omlet i salata.
Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovanog bijelog mesa, svježa salata od povrća.
Večera: Cezar salata.
Dan 5
Doručak: mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, svježa salata od povrća.
Večera: Sezonska vitaminska salata sa kockicama mesa.
Lepa Brena, osim što čuva svoju besprekornu liniju, otkrila je i tajnu dugog braka, u kojem je punih 30 godina.
- Brak nije da ste se vjenčali pa je muž kupio ženu kao neki ormar, pa jedan dan kada dosadi, dođe mlađa i ljepša. Mi žene rađamo djecu, stvaramo novi život, naše tijelo se deformiše toliko puta i jako je teško vratiti se u top formu. Da vas ti vaši muževi ne mijenjaju kao stare ormare, nego da njegujete taj odnos, da vas neko poštuje kada vam je teško i kada ste u patikama, a isto tako da vi njemu budete oslonac - ispričala je pevačica.
Pročitajte više: Brena otkrila kako je uspjela izgubiti 17 kilograma