Počeo je period jagoda i trebamo ga iskoristiti u potpunosti. Znamo da je najbolje sveže jagode konzumirati te vam donosimo jedan recept u kojem ćete sigurno uživati.
Sastojci:
- 500 grama jagoda
- 300 ml slatkog vrhnja
- 200 grama milerama
- 100 grama šećera
- 200 grama piškota
- 200 ml hladnog mlijeka za piškote
- 1 mala kašikica ektrakta vanilije
- malo limunova soka za jagoda
Priprema složenca od jagoda, milerama i piškota:
- Odaberite zdjelu u kojoj ćete raditi složenac (po izboru staklena, keramička ili bilo koja druga). Maknite peteljke s jagoda, operite ih, narežite na tanke ploške i prelijte s par kašikica limunova soka.
- Mikserom umutite slatko vrhnje. Tek kada se formira šlag malo po malo dodavajte šećer. Kada dobijete čvrst šlag, ubacite u njega mileram i kratko miksajte dok ih ne povežete u glatku kremu.
- U hladno mlijeko stavite ekstrakt vanilije i pomiješajte. Umočite svaku piškotu kratko u mlijeko i posložite na dno pripremljene posude. Kada ste popunili dno piškotama, stavite na njih par kašikica kreme i zatim red jagoda. Ponavljajte dok ne iskoristite sve sastojke, a završite s kremom navrh koje ćete posložiti još malo jagoda. Stavite u hladnjak na nekoliko sati i zatim poslužite.
Prijatno!
Pročitajte više: Recept: Čarobna torta od kokosa, mrkve i narandže