Gordan Memija pušten na slobodu

Akcija "Meta"

Akcija je počela jučer u ranim jutarnjim satima. Policijski timovi započeli su istovremene pretrese na
Foto: Žurnal

Osam uhapšenih osoba, pretres 22 lokacije, pronalazak oružja i droge - epilog je akcije kodnog naziva "Meta", koju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Kako smo ranije objavili, među osumnjičenim su biznismen Gordan Memija Mahir Očuz, njegova supruga Džejla Glavović-Očuz i Refik Kurgaš.

Gordan Memija koji je jučer ujutro priveden, sinoć je pušten na slobodu. 

Iz MUP-a ZDK su saopćili da su u proteklom periodu, pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, poduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na hapšenje i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, odavanje službene tajne, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nadrilijekarstvo.

Akcija je počela jučer u ranim jutarnjim satima. Policijski timovi započeli su istovremene pretrese na 22 lokacije na području Zeničko-dobojskog kantona, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

Jučerašnje aktivnosti su zapravo nastavak opsežne policijske akcije kodnog naziva "Meta", koju sprovodi Uprava policije MUP-a ZDK i u okviru koje su u proteklom periodu, u pojedinačnim akcijama policije, pronađene i oduzete značajne količine droge.

Pročitajte više: Akcija policije protiv nelegalne trgovine kanabisovim uljem, među privedenim i biznismen Gordan Memija

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)