Zahvaljujemo se naturally_sweet_life na receptima koje dijeli sa vama!Praline bez glutena, šećera i brašna!
Za pripremu ovih posebnih i dosta drugačijih čokoladnih poslastica, potrebno je samo par namirnica i cca 45 minuta vremena. U njihovom čokoladnom ukusu sa aromom pistacija uživat ćete danima. Prigodno umotane i zapakovane, ove praline mogu biti i lijep poklon.
Praline s pistacijama i čokoladom
Sastojci
* 3 supene kašike mljevenih pistacija;
* 3 supene kašike nezaslađenog kikiriki maslaca;
* 1 supena kašika mljevenih zobenih pahuljica bez glutena;
* 2-3 supene kašike eritritola (ili zaslađivača po želji);
* 60 grama tamne čokolade sa min 85 % kakaa, bez dodatka šećera.
Priprema
Pomiješati sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu. Praline oblikovati rukama ili u kalupicima po izboru. Ohladiti u frižideru cca 30 minuta. Za to vrijeme otopiti čokoladu te je prohladiti da ne bude “prevruća”. Svaku pralinu uroniti u rastopljenu čokoladu. Složiti na pek papir, te po želji na vrh svake dodati komadiće pistacija. Prohladiti u frižideru dok se čokolada ne stegne i poslužiti po vlastitim izboru uz čaj ili kavu.
Pogodno za dijabetičare
Prijatno!
Pročitajte više: Današnji slatki zdravi recept:Banana-kokos kolačići