Meteorolozi za danas najavili padavine: Do srijede prognoziraju i razvedravanje

Vrijeme

Meteorolozi za danas najavili padavine: Do srijede prognoziraju i razvedravanje
Foto akter.ba/S.K.

Jutros je u većem dijelu Bosne i Herecegovine sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -6; Livno, Sanski Most -5; Bihać, Prijedor, Sokolac -4; Banja Luka, Bugojno -3; Zenica -2; Gradačac -1; Sarajevo 1; Grude 2; Trebinje 3; Mostar 5; Neum 8; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 9 hPa je viši od normalnog i lagano raste.
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana lokalno slabe padavine se moguće u istočnim i jugoistočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 6 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Pod uticajem anticiklone, biometeorološke prilike djelimično će se poboljšati. Nakon svježijeg jutra, u nastavku dana su, uz smjene vedrijih i oblačnih perioda, kao i natprosječne temperature za ovaj dio godine, kod osjetljivih osoba moguće umjerene reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, umora. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do srijede:

U ponedjeljak 14.02.2022., u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, jugozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -3 do 3 na jugu do 5, a dnevna od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 14 °C.

U utorak 15.02.2022., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 7 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 18 °C.

U srijedu 16.02.2022., pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći razvedravanje. Jutarnja temperatura od 2 do 7 na jugu do 9, a dnevna od 6 do 11, na jugu zemlje do 15 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkoga zavoda.

Pročitaj više: Nedim Sladić najavio je obilne padavine u narednom periodu

Pratite nas na Facebook akter.ba - Meteorolozi za danas najavili padavine: Do srijede prognoziraju i razvedravanje

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)