Željin trener Amar Osim „Spremni smo za duel s Tuzla City-jem“

Amar Osim sprema se za meč koji ekipu očekuje u Tuzli. Fudbaleri kluba „Željezničar“ danas gostuju u Tuzli, u okviru 21. kola Premijer lige BiH. Nakon derbija sa Sarajevom, u prošlom kolu Željezničar je ostao na devet bodova zaostatka za aktuelnim prvakom. Ukoliko žele da se bore za prvo mjesto, ali i da učvrste drugu poziciju na tabeli, pobjeda protiv Tuzla City im je neophodna.

Očekuje ih izuzetno težak zadatak protiv Tuzlaka koji su u prošlom kolu slavivli rezultatom sa 2:0.

Igramo protiv ekipe koja definitivno ne pripada onom dijelu tabele gdje se nalaze. Imaju ambicija da se 'popnu' i u prvom kolu su pokazali da te ambicije nisu deklarativne nego stvarne. Pojačali su se u zimskom periodu, na par pozicija doveli iskusne i kvalitetne igrače, što su pokazali u prvom kolu gdje su lako pobijedili. S nama igraju na istom terenu koji nije izgledao loš koliko smo navikli. Mi smo odigrali odgovorno protiv Sarajeva, ali ovo će biti drugačija utakmica, otvorenija, jer i jednima i drugima trebaju bodovi. Pretpostavljam da će presuditi nijanse - izjavio je Osim.

Trener Željezničara, Amar Osim istakao je da će ovu utakmicu imati poseban motiv. Razlog tome je što na klupi Tuzle sjedi Husref Musemić.

Igramo protiv Husrefa što nam je dodatan motiv, što je dobra stvar. Uradit ćemo sve da izađemo iz utakmice s dobrim rezultatom - dodao je.

Fudbaleri Željezničara obavili su jučer trening na Grbavici i zaputili se ka Tuzli. Do sada su se Željezničar i Tuzla City susreli šest puta. Ekipa s Grbavice slavila je četiri pobjede, jedan susret završen je bez pobjednika, dok su Tuzlaci ostvarili jednu pobjedu. Utakmica će se igrati danas od 14:00 h i ovo će biti prvi od dva duela koja igraju u pet dana. Ove dvije ekipe ponovo će se susresti u srijedu u četvrtfinalu Kupa BiH.

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori