Patlidžan je poznat po svojoj ljubičastoj boji i oblika sličnog tikvicama. Zbog svoje velike hranjive vrijednosti odličan je dodatak vašem stolu! Od njega se mogu pripremati razna jela. Donosimo vam recept, punjeni patlidžan za ručak ili večeru i uživajte u skladu okusa sa svojim najmilijima!
Sastojci
1 patlidžan
140 g luka
0,35 bijelog luka
50 g parmezana
400 g paradajz pirea
150 g neslane mozzarelle
10 g bibera crnog
10 g MAGGI magija okusa
10 g maslinovo ulje
Priprema
Patlidžan i luk
2 MinPatlidžan ogulite i narežite, a češnjak nasjeckajte.
Pečenje patlidžana
Patlidžan premažite maslinovim uljem i pecite 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 150 stepeni.
Dinstanje i pire
Na maslinovom ulju prodinstajte unutrašnjost patlidžana i luk, a zatim dodajte paradajz pire i Maggi začine.
Punjenje patlidžana
Dobivenom smjesom napunite patlidžane koje ste pekli u pećnici, dodajte mozzarellu i parmezan.
Naknadno pečenje patlidžana
- Patlidžan ponovo zapecite u pećnici na 200 stepeni idućih 15 minuta.
Više recepata pronađite na Miris Kuhinje
Pročitaj više: Recept: Zapečene paprike s mljevenim mesom i sirom