Pucali iz tenkova: Izraelci ubili Libanca koji je protestvovao protiv nasilja u Gazi

Izraelske trupe pucale su i ubile Libanca nakon što su on i drugi koji su protestvovali u znak podrške Palestincima pokušali preskočiti sigurnosnu ogradu na granici s Izraelom.

Kako prenosi Reuters, još je jedna osoba ranjena nakon što su se demonstranti okupili duž granice u znak solidarnosti s Palestincima dok se sukob između Izraela i Hamasa u Gazi intenzivirao.

Ranije je izraelska vojska rekla da je veći broj ljudi u Libanonu oštetio graničnu ogradu i zapalio polje. Povukli su se nakon što su izraelski tenkovi ispalili plotun upozorenja.

Libanski demonstranti okupili su se blizu granične ograde mašući zastavama. Uključujući palestinsku nacionalnu zastavu i zastavu libanskog pokreta Hezbolah, kojeg podržava Iran, snažnog protivnika Izraela.

Libanski predsjednik Michel Aoun rekao je u izjavi da "oštro osuđuje zločin koji su počinile izraelske snage". Reuters prenosi da je poginuo Mohammad Tahan, star 21 godinu koji je bio član Hezbollaha.

Demonstrante je libanska vojska kasnije rastjerala u prisustvu UNIFIL-a, UN-ovih mirovnih snaga u Libanu koje nadziru granicu s Izraelom.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)