Najbolji stari recept: Sarajevska čorba!

Sarajevska čorba
Foto: akter,ba

Da još uvijek postoji interesovanje i želja za starim dobrim receptima, dokaz su i mailovi koji stižu na našu adresu, s molbom da potražimo upravo takve. Za sve vas koji ste nas moli da objavimo stare dobre recepte, danas vam donosimo recept za "Sarajevsku čorbu".

Potrebno je:

  • 30 dkg telećeg mesa
  • 50 dkg svježe bamije
  • 30 g masnoće
  • 1/2 dl pavlake
  • 30 g brašna
  • 80 g mrkve
  • peršun
  • glavica crvenog luka
  • 2 žumanjka
  • so
  • bibe

Priprema:

Meso izrežite na kocke. U tavi zagrijte masnoću (ulje, maslo) i u nju dodajte meso i povrće. Dinstajte. Kada ste prodinstali dodajte brašno. Izmješajte lagano i sve premjestite u lonac. Zalijte vodom, ubacite bamiju, so, biber i kuhatjte.

Od žumanjaka i pavlake napravite smjesu i dodajte pred kraj kuhanja. Nakon što dodate pavlaku i žumanjke, čorbu više ne smijete kuhati.

Uz ovu čorbu treba poslužiti limun jer joj daje posebnu čaroliju.

10 dkg limuna

S ovim dodatlom čorba je spremna za posluživanje.

Prijatno!

Slične recepte možete naći i na stranici: Miris Kuhinje

Pročitaj više: Begova čorba, kraljica među čorbama!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)