Da još uvijek postoji interesovanje i želja za starim dobrim receptima, dokaz su i mailovi koji stižu na našu adresu, s molbom da potražimo upravo takve. Za sve vas koji ste nas moli da objavimo stare dobre recepte, danas vam donosimo recept za "Sarajevsku čorbu".
Potrebno je:
- 30 dkg telećeg mesa
- 50 dkg svježe bamije
- 30 g masnoće
- 1/2 dl pavlake
- 30 g brašna
- 80 g mrkve
- peršun
- glavica crvenog luka
- 2 žumanjka
- so
- bibe
Priprema:
Meso izrežite na kocke. U tavi zagrijte masnoću (ulje, maslo) i u nju dodajte meso i povrće. Dinstajte. Kada ste prodinstali dodajte brašno. Izmješajte lagano i sve premjestite u lonac. Zalijte vodom, ubacite bamiju, so, biber i kuhatjte.
Od žumanjaka i pavlake napravite smjesu i dodajte pred kraj kuhanja. Nakon što dodate pavlaku i žumanjke, čorbu više ne smijete kuhati.
Uz ovu čorbu treba poslužiti limun jer joj daje posebnu čaroliju.
10 dkg limuna
S ovim dodatlom čorba je spremna za posluživanje.
Prijatno!
Slične recepte možete naći i na stranici: Miris Kuhinje
Pročitaj više: Begova čorba, kraljica među čorbama!