Zlatanu Ibrahimoviću prijeti kazna od čak 100 miliona eura

Što se tiče FIFA-inih pravila, trebala bi biti jasnija jer postoje dileme u vezi njihova tumačenja

To bi Ibrahimovića moglo puno koštati, odnosno novčane kazne od 100 miliona eura ili suspenziju od maksimalno tri godine.
Foto: avaz.ba

No, što se tiče FIFA-inih pravila, trebala bi biti jasnija jer postoje dileme u vezi njihova tumačenja, kazao je glavni sekretar Fudbalskog saveza Švedske

As Milana Zlatan Ibrahimović (39) našao se u neugodnoj situaciji jer kompanija u kojoj je on jedan od investitora ima 10 posto dionica u jednoj kladionici, a FIFA i UEFA zabranjuju da igrači imaju financijsku korist od kladionica, objavili su italijanski mediji prenoseći pisanje švedskog dnevnika "Aftonbladet".

Prema tvrdnjama pomenutog švedskog medija, kompanija “Unknown AB” iz Štokholma u kojoj je Ibrahimović jedan od dioničara, ima 10 posto dionica u kladionici "Bethard.com". To bi Ibrahimovića moglo puno koštati, odnosno novčane kazne od 100 miliona eura ili suspenziju od maksimalno tri godine.

- O tome nismo razgovarali sa Ibrahimovićem i ne razmišljam o mogućim sankcijama. No, što se tiče FIFA-inih pravila, trebala bi biti jasnija jer postoje dileme u vezi njihova tumačenja, kazao je za "Sportbladet" glavni sekretar Fudbalskog saveza Švedske Hakan Sjostrand.

Izvor: avaz.ba Zlatanu Ibrahimoviću prijeti kazna od čak 100 miliona eura

Pročitaj više:Spektakl u polufinalu: PSG – Mančester siti, Real Madrid – Čelsi

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)