Recept dana: Piletina sa zelenim povrćem

Recept: Piletina sa zelenim povrćem
Ukusan i zdrav obrok

Piletinu narežite na kockice i stavite u posudu.

Dodajte med, Vegetu, posolite, pospite svježe mljevenim crnim biberom, nakapajte ocijeđenim limunovim sokom i 1 kašikicom maslinova ulja. Promiješajte i ostavite marinirati 10 – 20 minuta.

Povrće narežite i stavite u posoljenu zakipjelu vodu te kratko kuhajte da ostane hrskavo, a zatim ocijedite.

Ohladite ga pod mlazom hladne vode da prekinete zagrijavanje i sačuvate zelenu boju.

U woku ili većoj tavi dobro zagrijte 2 kašike maslinova ulja i stavite piletinu. Popecite je do zlatne boje, povremeno miješajući.

Pred kraj dodajte protisnuti bijeli luk, zeleno povrće i sve zajedno nastavite dinstati.

Jelo pospite začinom chiliem i soli ovisno o tome koliko pikantno volite.

Posluživanje

Na kraju pospite sezamom i poslužite toplo.

Prijatno!

Pratite nas na facebook akter.ba – Piletina sa zelenim povrćem

Piletina sa zelenim povrćem

Pročitaj više: Fina sočna piletina današnji je prijedlog

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti