Piletinu narežite na kockice i stavite u posudu.
Dodajte med, Vegetu, posolite, pospite svježe mljevenim crnim biberom, nakapajte ocijeđenim limunovim sokom i 1 kašikicom maslinova ulja. Promiješajte i ostavite marinirati 10 - 20 minuta.
Povrće narežite i stavite u posoljenu zakipjelu vodu te kratko kuhajte da ostane hrskavo, a zatim ocijedite.
Ohladite ga pod mlazom hladne vode da prekinete zagrijavanje i sačuvate zelenu boju.
U woku ili većoj tavi dobro zagrijte 2 kašike maslinova ulja i stavite piletinu. Popecite je do zlatne boje, povremeno miješajući.
Pred kraj dodajte protisnuti bijeli luk, zeleno povrće i sve zajedno nastavite dinstati.
Jelo pospite začinom chiliem i soli ovisno o tome koliko pikantno volite.
Posluživanje
Na kraju pospite sezamom i poslužite toplo.
Prijatno!
Pratite nas na facebook akter.ba - Piletina sa zelenim povrćem
Piletina sa zelenim povrćem
Pročitaj više: Fina sočna piletina današnji je prijedlog