Zavirite u kuću snova na otoku na plaži Towan u Engleskoj

Plaža u Newquayu u Engleskoj velika je i prepuna iznenađenja. Već sa plaže možete primjetiti sasvim neobično imanje. Sada imate priliku da zavirite u kuću snova!

Smješten na vrhu vlastitog otoka, na plaži Towan smještena je kuća u koju morate zaviriti. Do nje možete doći samo putem privatnog visećeg mosta, a opisana je kao „najbolja kuća na plaži“. Nosi jednostavan naziv „Otok“. Kuća s tri spavaće sobe, vikendica je iz snova koju prodaje Boutique Retreats.

Turisti koji su u potrazi za jedintvenom pauzom mogu iskoristiti priliku i boraviti u ovoj maloj oazi čitavih sedam dana. Zbog loše turističke sezone koju su iskusili prethodne godine, vlasnici „Otoka“ sada su čak spustili cijene. Kuću iz snova možete rezervisati za sebe i platiti boravak za dvije osobe 1,306 funti.

Iako sama okolina oduzima dah, „Otok“ ima mnogo toga za ponuditi i iza svojih vrata. Objekat se odlikuje interijerom u stilu New England, opisan kao „moderan, elegantan i super udoban.“Sa svakog prozora možete uživati u neprekinutom pogledu na Atlantik, a pri ruci su i dva ložišta na drva koja pružaju atmosferu za svaku priliku. 

Glavni apartman koji zauzima prvi sprat ima krevet s baldahinom koji gleda izravno na okean. Kupatilo s vlastitom tuš kabinom može se pohvaliti krovnim prozorom za tuširanje koji upotpunjuje ovaj dom. Na svakom kraju prizemlja nalaze se dvije spavaće sobe koje pružaju smještaj porodicama ili grupama za odmor. Obje prostorije pružaju pogled na vrtove koji se obavijaju oko kuće. Ovi vrtovi su pažljivo planirani i prilagođeni kako bi osigurali zaštićena mjesta i skrovišta za opuštanje i uživanje u večeri na otvorenom.

Međutim, otok nije uvijek bio ovakav. Do svega nekoliko godina unazad bio je stambena kuća. Imanje je prodato 2012. godine za svega milion funti. Govori se da je sir Arthur Conan Doyle, autor Sherloska Holmesa, često posjećivao ovaj otok.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori