Započnite jutro kombinacijom vode i meda

Voda i med utječu na sveukupno zdravlje

Dobro promiješajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte. Voda mora biti mlaka, a nikako vrela jer visoka temperatura uništava sve hranjive i blagotvorne tvari u medu

Sigurno ste već prije čuli da jutarnje ispijanje vode i limuna topi kilograme. No jeste li znali da topla voda i med utječu na sveukupno zdravlje? Med je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu pa je svakodnevno konzumiranje meda najbolji način da u potpunosti iskoristite sve njegove dobre strane.

Med s vodom ujutro na prazan želudac zdrava je tekućina za naše tijelo koja poboljšava metaboličke procese koji pomažu u vraćanju zdravlja. Brojna su istraživanja pokazala da pčelarski proizvod topiv u vodi ima brojne neprocjenjive zdravstvene koristi.

Prednosti vode s medom su smanjeni apetit, poboljšanje metabolizma, smanjenje žgaravice i slično. Osim toga, pomaže i onima koji imaju problema s lošom probavom. Točnije, sa zatvorom stolice. Jedan jednostavni napitak s medom koji se svako jutro mora konzumirati natašte probudit će sporu probavu.

Med s vodom ujutro na prazan želudac pomaže oslabiti ili potpuno prevladati simptome mnogih bolesti.

Ako je med loše kvalitete bolje je kupiti proizvod od pouzdanih prodavača. Budite pažljivi i oprezni pri odabiru pčelinjeg meda.

Piće može naškoditi samo ako se ne pridržavate osnovnih pravila konzumacije i pripreme samog pića. Ako postoje medicinski pokazatelji da ste alergični na med onda ovo piće nije za vas.

Prije nego što odlučite uzeti čašu meda s vodom na prazan želudac, trebali biste se posavjetovati sa stručnjacima i uvjerite se da nema kontraindikacija. Vrijedno je suzdržati se od takvog pića ako imate alergije, čir na želucu, gastritis, reumatizam, resekcija želuca i slično.

Iako je mnogima na početku ovaj napitak čudnog okusa, vrlo ga je lako ispiti u jednom gutljaju. Zapravo, nakon nekoliko dana se većina počinje i veseliti ovom energetskom napitku. Što zbog okusa, što zbog pozitivnog učinka na zdravlje.

Kako napraviti vodu s medom?
Sastojci:
-2 dl mlake vode
-1 puna čajna žlica meda

Dobro promiješajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte. Voda mora biti mlaka, a nikako vrela jer visoka temperatura uništava sve hranjive i blagotvorne tvari u medu.

Važno je da medeni napitak popijete odmah čim ga pripremite, po mogućnosti na prazan želudac. Nikako nemojte zagrijavati napitak jer ćete tako uništiti sve hranjive tvari i pčelinje enzime u medu.

Prednosti:
-Olakšava prolaz hrane u probavnom sustavu, tj. iz tankog u debelo crijevo.
-Neutralizira plinove koji se proizvode u probavnom sustavu.
-Umiruje želudac. Istraživanja su pokazala da pomaže i kod liječenja čireva na želucu ili bakterijskog gastroenteritisa.
-Detoksificira organizam, tj. pomaže u izbacivanju toksina.
-Uz dodatak soka od limuna postaje saveznik u mršavljenju.
-Djeluje antibakterijski. ‘Sirovi’ med pun je enzima, vitamina i minerala koji se bore protiv štetnih bakterija.
-Olakšava alergije tako što pomaže tijelu da se “aklimatizira” na pelud i tako smanjuje osjetljivost na okoliš.
-Regulira razinu šećera u krvi.
-Voda s medom je jednostavna za pripremu, niskokalorična je (20-25 kalorija), bogata prirodnim šećerima, enzimima, aminokiselinama, vitaminima i mineralima. Iako ih u čajnoj žličici ima relativno malo, na prazan trbuh imaju stvarno jak utjecaj.
-Kombinacija mlake vode i meda eliminira suvišne kilograme na potpuno prirodan način.
-Medeni napitak odličan je za popravljanje raspoloženja i otklanjanje umora jer med (baš kao i kava), ima sposobnost da odmah podigne razinu energije.
-U vodu s medom dodajte limun koji će pomoći u čišćenju usne šupljine i potaknuti stvaranje sline. Med će uništiti prisutne bakterije, a voda će pomoći u ispiranju usne šupljine.

PREUZETO: moderne-zene-com

PROČITAJTE VIŠE: “Lažni med”: Pčelari upozoravaju kako prepoznati lažirane proizvode

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori