Will Smith napustio američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka

GLUMAC OBJAVIO

On je na 94. dodjeli Oskara ošamario komičara Krisa Rok. Voditelja ceremonije, nakon što se našalio na račun njegove supruge Džejd Pinket Smi

Glumac Vil Smit (Will Smith) napustio je američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka nakon što je na dodjeli Oscara ošamario komičara Krisa Roka (Chris Rock), piše Variety.

- Iznevjerio sam povjerenje Akademije. Ostalim nominiranima i pobjednicima sam uskratio priliku da slave i budu proslavljeni radi svog izvanrednog rada. Napuštam svoje članstvo u Akademiji i prihvatit ću sve buduće posljedice koje će Odbor smatrati prikladnima... Stoji u izjavi glumca, priznajući da je njegov čin zasjenio samu Akademijinu dodjelu nagrada.

- Popis onih koje sam povrijedio je duga i uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i svjetsku publiku kod kuće - napisao je Smit.

On je na 94. dodjeli Oskara ošamario komičara Krisa Roka, voditelja ceremonije, nakon što se našalio na račun njegove supruge Džejd Pinket Smit (Jade Pinkett Smith) i toga što ona zbog alopecije nema kosu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori