Vježbe za lijepe i vitke noge koje možete raditi kod kuće!

O lijepim i vitkim nogama maštaju sve žene. Posebno u ljetnim mjesecima kada nam je želja na plaži pokazati zanosno tijelo. S obzirom na to da je ponekad cjelogodišnju motivaciju za vježbanje teško održati, signal za uzbunu se uključi tek neposredno prije sunčanih dana. Ako barem tri puta sedmično odradite nekoliko jednostavnih vježbi za lijepe i vitke noge, možete postići svoj željeni rezultat. Zato smo za vas pripremili top 5 vježbi koje su jednako efikasne kao i vježbe koje obično radite u teretani.

Polučučanj unaprijed

Zauzmite raskoračan stav, ruke ispružite u ravnini prsa, a zatim nogu podignite prema naprijed. Lagano se oslonite na jednu nogu dok vam je druga u zraku i spustite se u čučanj. Isto ponovite i s drugom nogom.

Polučučanj unazad

Kod sljedeće vježbe, zauzmite isti stav kao i kod prethodne, a ruke prirodno ispružite prema dolje. Lagano se oslonite na jednu nogu, a drugu podignite ovaj put unazad te se spustite u čučanj.

Ukoliko želite, ruke možete dodatno opteretiti s utegom ili bocom vode. Isto ponovite i s drugom nogom.

Lažno sjedenje

Lažno sjedenje je vrlo jednostavna i efikasna vježba za mišiće nogu. Jednostavno ruke stavite na kukove i prislonite se leđima na zid. Ukoliko ruke ispružite prema podu, vježba će biti još efikasnija.

Iskorak

Kod sljedeće vježbe ćete jačati mišiće nogu i stražnjice. Iskorak spada u vrlo popularne vježbe za jačanje nogu. Razlog za to je što daje odlične rezultate. Jednostavno zauzmite raskoračan stav, ruke stavite na kukove ako nemate dovoljno ravnoteže, a zatim iskoračite s jednom nogom prema naprijed tako da Vam druga dođe s koljenom do poda.

Oni malo iskusniji mogu ovu vježbu raditi sa skokom.

Vježba za listove

Kod sljedeće vježbe jačat ćete mišiće listova. Zauzmite mali raskoračan stav i podižite se na prste dok ne osjetite zatezanje u listovima.

Vježbe za noge možete izvoditi gdje god se nalazite, ali uvijek morate paziti na nekoliko osnovnih pravila. Kod izvođenja vježbi kod kuće nužno je da vam leđa budu ravna. Isto tako, nemojte se žuriti s vježbanjem. Vrlo je bitno da osjetite mišić na kojem radite pa će tako i sama vježba biti kvalitetnija.

Početnicima preporučujemo da rade 10 ponavljanja po vježbi i tako minimalno u 2 kruga. Oni malo iskusniji neka sami odrede tempo vježbe jer će i sami najbolje znati svoje granice.

Izvor: krenizdravo.hr

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori