Vitrine – Chic pohrana za sve i svašta

Prve vitrine ušle su u modu u vrijeme francuskog kralja Luja XVI. u 18. stoljeću i služile su za pohranu porculanskih figurica. Slobodno zaobiđite stara pravila jer po novom, tradicionalne strukture od stakla i drveta pohranjuju i knjige i kvalitetno posuđe, te razne stvari visoke sentimentalne vrijednosti.

Klasična vitrina ima pravokutni oblik i opremljena je s nekoliko prikladnih polica od izdržljivog stakla. Međutim, danas su dostupni i modeli s dodatkom ladica u donjem dijelu ormarića. Pri odabiru je važno uzeti u obzir stil jer se vitrine mogu odlično uklopiti i u moderan stil, shabby chic, vintage, rustikalni i dr. Prve vitrine obilježavale su na neki način status u društvu. One su bile luksuz koji je bio tipičan za francuske kuće. Služile su kao izlozi za zavidne kolekcije porculana ili figurice.

Danas se njihova namjena proširila na biblioteke i raznovrsno posuđe, ali i pića pa izvrsno služe za izlaganje ličnih kolekcija i recimo sportskih trofeja, suvenira s putovanja i slično. Ne preporučuju se teški predmeti, a što se tiče same pozicije u domu, najprikladnije su za trpezarije i dnevne sobe. Tu se provodi najviše vremena pa izložene stvari tako dobivaju potrebnu pozornost i izloženost. Najvolje je izložbeni ormarić pozicionirati u prazan ugao i tako uštediti određeni prostor. Tako možete i postići dijeljenje dnevnog boravka u zone. Ono što je sigurno da će zaštititi vaše skupe i dragocjene stvari od prašine.

Pročitejte više: Inspirisani prirodom – Juta je pun pogodak

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)