Osam poslova na kojima zarađujete više od doktora, ali za koje vam nije potrebna diploma

Zanimanja za koje ne treba diploma
Diplomci

Jedno od najčešćih pitanja je kako zaraditi novac? Posebno onaj neki dodatni koji bi nas gurnuo na viši financijski nivo i omogućio nam neke stvari koje su nam nedostupne.

Mnogi ljudi odrade svoj posao 9-17 h i nakon toga više nemaju energije baviti se nečim drugim, posebno ako su roditelji pa se od njih očekuje angažman oko djece, večere i slično.

Postoje i prestižni poslovi koji zahtijevaju opsežnu obrazovanje, ali ne donose nam uvijek poštenu zaradu. Zapravo, neke od najcjenjenijih profesija koje postoje – one za koje su potrebne godine školovanja – ne plaćaju se ni približno koliko biste očekivali, ili koliko bi bilo pošteno.

S druge strane postoje poslovi kojima zarađujete mnogo više od gore pomenutih ljudi. Istražili smo koja su to najplaćenija zanimanja.

Zanimanja koja su plaćenija od doktora i za koju ne trebaju godine školovanja.

Iako to također ovisi o profesionalnom usmjerenju i položaju, doktori u Njemačkoj nesumnjivo su među onima koji zarađuju više. Specijalista zarađuje oko 84.000 eura godišnje. Prema portalu za karijeru "Praktični doktor", glavni ljekar u bolnici može čak očekivati ​​godišnju platu i do 280.000 eura.

Ali to što niste stekli medicinsku diplomu ne znači da morate prestati sanjati o visokoj plaći . U nekim slučajevima čak i ne morate ići na univerzitet da biste dobro zaradili.

Svi bi oni bez problema u ovom trenutku našli posao i u inostranstvu.

Menadžer računara i informatike

Foto: Getty images

Profesionalni pilot

Foto: Getty images

Kontrolor letenja

Poduzetnik

Foto: Getty images

Slobodni pisac

Foto: Getty images

Direktor menadžmenta

Tjelohranitelji

Profesionalni igrač

Izvor: businessinsider.de

Pročitaj više: Nevjerovatna vještina letenja pilota helikoptera u Francuskoj (VIDEO)

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori