UMJETNA INTELIGENCIJA

Umjetna inteligencija
Berin Tuzlić

Mogli su se bar naštimati, pa i jesu, al’ ne muzičke instrumente 🙂

Totemi lažnog sistema vrijednosti i dalje ruše ovo malo vrijednosti što je ostalo.

Začudilo bi me da su pozvali domaće bendove koji pune dvorane i arene i sviraju na prestižnim festivalima po regiji i cjelom svijetu.

Kad malo bolje razmislim, a nije lako mislit, onda jedino su u pravu oni koji odlaze. Oni su izgleda jedini zauvjek u pravu.

Na našim prostorima vlada umjetna inteligencija, pa neka neko kaže da ne idemo u korak sa vremenom.

To pokazuju fantastični rezultati a Boga mi i ”nefermitis”. Niko nas više ne ferma zbog likova koji ne znaju upravljati svojim egom,

a i ne vole svirati probe.

Pa, onda kad se popnu na ”stage” ni ne slutiš da si ni kriv ni dužan iskompromitovan zbog njih gdje god poslije da dođeš da nastupiš.

Jer oni odašilju poruku o nama da nema niko, da ne zna niko, samo oni znaju. Nema veze što tamo oni gdje dobiju da sviraju nema nikakvog kreterija.

Šta će kriteriji, k'o da njih interesuje što to niko više ne sluša. Ili što je empatija nula.

Pita me jedan od doaena dal`se svira, a kad mu kažem evo izgleda idem u Mexico city svirat', onda on kaže da prati moj rad.

I ja skontam kolika je to količina licemjerja, sviral' se, a prati da sviram, koja kontradiktornost i koliki je njegov ego samoubica.

Hajd' valjda će na ”hair” , prem da svi putevi takvih spodoba vode u “hairovanje*.

Svaki put kad jednog lika upoznam zavrśio je bar jedan fakultet od kako se nismo sreli, nema veze śto se nismo vidjeli par dana, a do duše nekad je to i cjeli mjesec, da ne kažem polumjesec.

Drugi opet bi da bude Malkom Muharem, ali ne voli muziku, zamrzio je, jednostavno, ne moźe je više slušati, ili bolje rečeno ne sluša pjesme koje nije on sam napravio.

I tako čuvenoj “Sarajevskoj pop školi” nebi mogao ni Tito pomoći da se digne iz groba. Džaba što ga zovu Šaban.

Vjerovatno bi i on skont'o da su im diplome “Sarajevske pop škole” lažne. Ne mogu da vjerujem da su fanovi skontali da je tu sve obajatilo i da im ne dolaze na koncerte.

Možete zamisliti kako se vječiti režimski “roke ro” likovi danas osjećaju poslije Baščaršijiskih noći.

A Bogami i Institut za intelektualno vlasništvo koji se nije udostojio da kaže da se na dnevnom redu posljednje skupštine opštine ne mogu stavljati tačke za koje je Ustavni sud davno presudio da su nelegalne.

Roke ro, čangrlanga i umjetna inteligencija zatuplju toliko da sad kad su vidjeli da ne mogu protiv tržišnih igrača ništa i da su im samo olakšali da ovdje ušetaju i dovedu svoje rokenrolere jedino što im je preostalo da otmu gdje mogu do dešavanja koje je neminovno, a to je Čaušesku.

Udarat će se oni nogama u guzicu kad budu bježali ko Cvjetković i Maček.

Napokon su i oni postali Holivudska hrana. HOLLYFOOD.

Oni će po svom ali i mi po svom, bar mi….oni koje ne mogu otjerati da budu migranti i Palestinci.

Autor: Berin Tuzlić

Pročitajte više: Svi smo mi Fazonator

Pratite nas na facebook akter.ba - UMJETNA INTELIGENCIJA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)