Nemate vremena da spremite neko jelo koje zahtjeva duži boravak u kuhinji? Tu je recept za takve situacije. Hranljiv obrok napravite za svega 20 min. Jelo nam je preporučila Ivana Miljanović, a mi ga dijelimo sa vama.
Potrebni sastojci:
- 2 jaja
- 1 struk mladog luka
- 1 paprika babura
- 50g šunke, kobasice ili salame po izboru
- so
- biber
Odvojite bjelanca od žumanaca, pa ih mikserom izmiksajte u čvrst snijeg. Luk, papriku i salamu izrežite na sitne kockice.
Žumanca sjedinite sa jbelancima pa promješajte sa varjačom.U jaja dodajte isječene sastojke, promješajte. Dodajte so i biber po ukusu. U veću šerpu koja ima poklopac stavite pripremljena jaja, pa nalijte hladnom vodom do polovine posude sa jajima. Šerpu poklopite i stavite da se kuha. Nakon što provri kuhajte 10 minuta ( ukupno je potrebno 20 minuta) Izvadite pažljivo iz šerpe i konzumirajte.
Pročitajte više: Jedinstven okus i primamljiv izgled “Slatke poklon kutije” Faize MalikićUkusne i mirisne slastice s bobičastim voćem!