Ukrajina i Rusija razmjenili 220 ratnih zarobljenika

Rusija vratila 90 vojnika koje je Ukrajina zarobila, dok je još 130 ukrajinskih branitelja vraćeno u Kijev

Ruske i ukrajinske vlasti potvrdile su u utorak novu razmjenu zarobljenika prema kojoj je Rusija vratila 90 vojnika koje je Ukrajina zarobila, dok je još 130 ukrajinskih branitelja vraćeno u Kijev.

Većina ljudi koje smo danas oporavili su teško ranjeni. Kako kaže predsednik Volodimir Zelenski, država mora da brine o svakom od njih. Svaki naš heroj mora osjećati da država brine o njemu“, zaključio je Jermak.

Sa svoje strane, rusko Ministarstvo odbrane izdalo je saopštenje u kojem potvrđuje da je Ukrajina oslobodila 90 ruskih ratnih zarobljenika, od kojih su svi "bili u životnoj opasnosti", prenosi novinska agencija TASS.

Ministarstvo odbrane je uvjerilo da će ruski vojnici biti prebačeni u Moskvu na liječenje i rehabilitaciju, te ističu da svi "imaju neophodnu medicinsku i psihološku pomoć".

Rusija i Ukrajina obavile su nekoliko razmjena zarobljenika od izbijanja rata prije više od godinu dana. Obično su ovi procesi slijedili princip proporcije, iako to nije slučaj sa ovom najnovijom razmjenom.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori