Udala se Naomi Biden: Prvi put u historiji predsjednik udaje svoju unuku u Bijeloj kući

USA

Udala se Bidenova unuka
Foto: Facebook

Unuka američkog predsjednika Joea Bidena, Naomi vjenčala se u subotu u Bijeloj kući, što je dosad neviđen događaj koji će ipak biti zatvoren za novinare.

Dvadesetosmogodišnja Naomi Biden odvjetnica, udala se oko podneva za svog dvadesetpetodogodišnjeg kolegu Petera Neala u glasovitim vrtovima Bijele kuće koja je za tu prigodu bila ukrašena girlandama od bijelog cvijeća, uz uzvanike koji su sjedili u nekoliko redova, vidi se na fotografijama koje je s udaljenosti snimio novinar AFP-a.

No nije sasvim neuobičajeno da se u velikoj zgradi sa stupovljem na adresi 1600 Pennsylvania Avenue u Washingtonu organiziraju vjenčanja.

Historijska udruga Bijele kuće pobrojala je dosad osamnaest vjenčanja koja su se ondje održala, među njima i kćeri Richarda Nixona 1971. i službenog fotografa Baracka Obame, Petea Souze 2013.

U Bijeloj kući, navodi isti izvor, četiri puta su organizirani banketi nakon vjenčanja upriličenih drugdje, primjerice kćeri Georgea W. Busha, Jenne 2008, no ovo je prvi put da predsjednik ovdje udaje svoju unuku.

Službe Joea Bidena, koji će u nedjelju proslaviti 80. rođendan, bile su škrte u vezi s pojedinostima svadbe, za koju je rečeno da je privatni događaj zatvoren za novinare, o čemu se vodi rasprava.

Mladenka, starija kći Huntera Bidena, mlađeg sina demokratskog predsjednika, u septembru je objavila zaruke na Instagramu.

Američki predsjednik je u prisnim odnosima s unucima koji ga zovu "Pop" i često ih se može vidjeti u njegovu društvu, pa i na službenim događanjima. Naomi je dobila ime po Bidenovoj starijoj kćeri koja je poginula zajedno s majkom u prometnoj nesreći 1972. kada je imala nešto više od godinu dana.

Pročitajte više: Biden “opomenuo” Zelenskog zbog izjava o raketama koje su pali na Poljsku

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori