U spomen na Zdravku Grebi: Predavanje Sonje Biserko na temu “Srpski svet”

PREKO ZOOM-A

Ovo je prvo predavanje sa diskusijom iz serije memorijalnih predavanja, u spomen na Zdravku Grebi

Fondacija centar za javno pravo poziva na prvo predavanje sa diskusijom iz serije memorijalnih predavanja posvećenih prof. dr. Zdravku Grebi.

U četvrtak 10. februara 2022. godine, s početkom u 14:00 sati, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko govorit će na temu "Srpski svet i reakcije civilnog sektora"

Učešće u diskusiji i na predavanju je slobodno, a pristup je moguć putem Zoom aplikacije i linka https://us06web.zoom.us/j/87483797160, Meeting ID: 874 8379 7160, s početkom u 14:00 sati.

Sonja Biserko je osnivačica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji i njegova je predsjednica. Od sredine sedamdesetih do početka rata radila je u jugoslovenskoj diplomatiji, od čega više od pet godina kao predstavnica u organizacijama Ujedinjenih nacija. 

Tu je karijeru okončala 1991. godine kada je podnijela ostavku zbog nezadovoljstva politikom Slobodana Miloševića. Organizatorica je više konferencija o raspletu jugoslovenske krize i o ratnim zločinima u "jugoslovenskom ratu". Uspostavljala je dijalog između Srbije i Albanaca sve do kosovskog rata. Od 2004. vodi Helsinški odbor za ljudska prava i simbolizira otpor nacionalizmu, velikodržavlju i povredama ljudskih prava. Odlikuje je visoko kultiviran jezik i stil komunikacije, objektivnost, zavidna informiranost i stručnost.

Izvor: Avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori