Troje osumnjičenih za napad u Istanbulu, sumnja se da je žena ostavila torbu s eksplozivom

TRAGEDIJA U TURSKOJ

Na poznatom istanbulskom šetalištu Istiklal u centru grada došlo je do eksplozije u kojoj ima više mrtvih i ranjenih.

18:15 - Reporterka Al Jazeerae iz Istanbula kazala je da policija trenutno ima tri osumnjičene osobe, a da je glavna osumnjičena žena, koja je članica zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK). Preostalo dvoje su muškarci.

Navodno je ona spustila torbu na šetalište koja je eksplodirala minut-dva kasnije. Njene informacije potvrđuju i nadzorne kamere čiji screenshotovi se dijele i na društvenim mrežama, a na kojima je žena s torbom.

Kako ona navodi, policija je jednu osobu likvidirala, a riječ je vjerovatno o pucnjavi u metrou koju su prijavili očevici. I dalje se traga za još dvije osobe.

Ističe kako sve ukazuje na PKK, ali da zvaničnici nisu ukazali na krivce, kao i to da niko nije preuzeo odgovornost za napad.

17:55 - U stanici metroa Šišhane u Istanbulu se čula pucnjava nakon eksplozije koja se dogodila na šetalištu Istiklal, piše turski Habererk.

Očevici tvrde da su čuli najmanje 60 pucnjeva, a prema navodima lista, policija je likvidirala jednu osobu. Navodno je riječ o jednom od napadača.

Građani su se nakon incidenta sklonili u okolne prodavnice, a jedan od trgovaca u blizini je ispričao šta je čuo.

"Dolje se čulo oko 100 pucnjeva. Policija je pucala jedan za drugim. Ne znamo na koga su pucali. Čuo sam više od 50-60 pucnjeva. Trajalo je oko jednog minuta", rekao je on.

17:45 - Konzulat Bosne i Hercegovine u Istanbulu je kazao da prema informacijama kojima raspolažu, nema povrijeđenih bh. državljana u eksploziji koja se dogodila u ulici Istiklal na trgu Taksim.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori