Tom Henks: Protiv vremena se ne možete boriti

SVJETSKI EKSKLUZIV

Igra glavnu ulogu u filmu "Čovjek zvan Otto"

Publika u našoj državi uskoro će imati priliku u kinima gledati film "Čovjek zvan Otto", zasnovan na broj jedan bestseleru "New York Timesa“ - "Čovjek zvan Ove“. Tačnije C2 film, zvanični zastupnik studija "Sony“, ovo ostvarenje donosi na repertoar svih kina od 1. februara.

 Primoran na penziju

Priča je to o Otu (Otto), čangrizavom čovjeku koji više ne vidi svrhu u svom životu nakon gubitka supruge. Oto je spreman sve to okončati, ali njegovi planovi se mijenjaju kada se živahna mlada porodica useli u susjedstvo. Oto upoznaje ravnu sebi Marisol, ona ga izaziva da život gleda drugačije, što dovodi do nevjerovatnog prijateljstva koje okreće njegov svijet.

Ota utjelovljuje legendarni oskarovac Tom Henks (Hanks, 66). Zahvaljujući C2 filmu, "Dnevni avaz“ dobio je ekskluzivni intervju s Tomom Henksom.

Za njegovog lika Ota Andersona postoji samo jedan način da se stvari rade - pravi način. Bez obzira radi li se o tome kako parkirati automobil na ulici, reciklirati, kako zaključati bicikl, ili bilo koji drugi dnevni zadatak i aktivnost, Oto ima svoj način.

- On je takav od četvrtog sata otkako se rodio. Njegov svijet je binarni. Svijet funkcionira na jedan i samo jedan način, a to je prema pravilima, a pravila svako može pročitati i slijediti – rekao je Tom Henks i dodao:

- Za razliku od mnogih čangrizavaca, on ne pokušava zaštititi svoje ili održati status quo. Oto želi ravnotežu i jednakost za sve koji dijele ulicu, a najbolji način da dijelite tu ulicu je da se brinete o njoj kako bi svi mogli uživati u njenim prednostima.

U krucijalnom momentu, sve kreće naopako.

- Vodio je taj ritualni život, a onda se odjednom sve promijeni za njega. Njegova žena umire. Primoran je na penziju. Useljavaju se nove komšije. Osjeća se kao da mu je jedino što mu preostaje jeste svakodnevna rutina, a sada misli da vodi svoju posljednju bitku, protiv nemilosrdnosti sudbine – otkriva Henks.

Oskarovac naglašava da je vrijeme ta stvar s kojom se Oto zapravo bavi.

- Nemilosrdno vrijeme koje prolazi, a ono na kraju postaje i negativac i junak djela. Oto mrzi prolazak tog vremena. Buni se protiv činjenice da mu je vrijeme za penziju. On ne cijeni činjenicu da je njegova žena ostarjela i da se razboljela, a njeno vrijeme jednostavno je isteklo. Zato je tako čangrizav – ističe Henks.

Sa smrću svoje supruge Sonje (Sonya), udvaranje koje film s ljubavlju prikazuje u flešbekovima, Oto je izgubio slatkoću koja čini život vrijednim življenja.

- Znao je da ga je Sonja učinila drugačijim. Znao je da je njegov život nesumnjivo ispunjeniji. Znao je da ima pristup potpuno drugačijem načinu razmišljanja, pričanju, jedenju... I znao je da nikada ne bi imao tu radoznalost da nije upoznao izuzetnu ljubav svog života. Nije imao tu otvorenost sve dok se nije oženio nekim ko je bio otvoren. Nije imao empatiju sve dok nije upoznao nekoga ko ga je naučio kako je lako osjetiti empatiju prema nekome. A kada je otišla, mislio je da mu se to više nikada neće vratiti. I u ranom dijelu filma, on zapravo pokušava ubrzati vrijeme. Ali vrijeme se brine samo za sebe. Ne možete se boriti protiv toga. Živi još jedan dan, koji prelazi iz lošeg u bolji dan – rekao je Henks.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)