Izgled hrane govori za koji dio tijela je dobra – obratite pažnju!

Izgled povrća otkriva za šta je koje dobro
Hrana koja dolazi isključivo iz prirode često nalikuje na određene dijelove našeg tijela

Hrana koja dolazi isključivo iz prirode često nalikuje na određene dijelove našeg tijela. Prema starim vjerovanjima upravo oblik otkriva za što je posebno dobra i ljekovita!

6 vrsta hrane koja svojim oblikom pokazuje za koji dio tijela je dobra i na koji način djeluje:

1. Grejp - dojke
Grejp, naranča i ostali agrumi iznutra podsjećaju na ženske mliječne žlijezde u grudima, a pomažu cirkuliranju limfe kroz dojke. Grejp sadrži limonoid za koji je otkriveno kako štiti od raka.

Ilustracija


2. Orah - mozak
Orasi su od davnina poznati kao hrana za mozak. Dobar su izvor omega-3 masnih kiselina i imaju više antioksidansa, folne kiseline (vitamina B9) i vitamine E od ostalih orašastih plodova.

Ilustracija


3. Mrkva - oči
Nakon što prerežete mrkvu, možete vidjeti kako njezina unutrašnjost nalikuje oku, preciznije zjenici. Beta-karoten iz mrkve (koji joj daje narančastu boju) pomaže u održavanju zdravog vida, štiti od makularne degeneracije (degeneracije žute pjege) i razvoja katarakte (sive mrene).


4. Celer - kosti
Lišće celera podsjeća na kosti, a celer sadrži silicij koji je dio onoga što kostima daje čvrstoću. I jedan detalj - kosti sadrže 23 posto natrija, a jednak postotak nalazi se i u celeru.


5. Paradajz - srce
Prerežete li paradajz vidjet ćete kako podsjeća na presjek srca - ima "komore i pretkomore". Ona ima više likopena od drugog voća a to je odlična hrana za srce i krv. Likopen dokazano smanjuje rizik od srčanih bolesti. Paradajz ima i puno C vitamina što je, također, važno za zdravlje srca.


6. Avokado - maternica
Oblikom podsjeća na maternicu i grlić maternice, a istraživanja su pokazala kako doprinosi ravnoteži hormona u tijelu i sprječavanja raka grlića maternice. Upravo koliko treba djetetu da se razvije u maternici - devet mjeseci, toliko je potrebno avokadu da iz cvijeta postane plod.


Pročitaj više: Recept: Immuno- boost Smoothie

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori