Tajna za savršen Sočni Rolat Sa Jabukama – Najbolji recept!

Slatka kuhinja

Uživajte u savršeno sočnom i ukusnom rolatu od jabuka, idealnom spoju mekane korice i punjenja koje će oduševiti vaše nepce.

Sastojci: 1 kg jabuka

5 - 6 kašika šećera

Cimet (velika kašika)

2 kašike putera

Biskvit:

5 jaja

5 kašika šećera

1 vanilin šećer

5 kašika brašna

Pola praška za pecivo

Priprema fila od jabuka:

Oguljene i izrendane jabuke dinstati na puteru sa šećerom.Dodati cimet. Mijesati dok sok iz jabuka ne ispari. Umutiti pjenasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo i miksati. U pleh staviti papir za pečenje i poredati fil of jabuka i lijepo rasporediti. Preko jabuka preliti smjesu za biskvit. Peći na 200 stepeni 15 - tak min. Pečen kolač prebaciti na drugi papir, a skinuti papir na kojem se pekao, potom zarolati u rolat. Kad se rolat ohladi, posuti sećerom u prahu.

Prijatno!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)