Uživajte u savršeno sočnom i ukusnom rolatu od jabuka, idealnom spoju mekane korice i punjenja koje će oduševiti vaše nepce.
Sastojci: 1 kg jabuka
5 - 6 kašika šećera
Cimet (velika kašika)
2 kašike putera
Biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
1 vanilin šećer
5 kašika brašna
Pola praška za pecivo
Priprema fila od jabuka:
Oguljene i izrendane jabuke dinstati na puteru sa šećerom.Dodati cimet. Mijesati dok sok iz jabuka ne ispari. Umutiti pjenasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo i miksati. U pleh staviti papir za pečenje i poredati fil of jabuka i lijepo rasporediti. Preko jabuka preliti smjesu za biskvit. Peći na 200 stepeni 15 - tak min. Pečen kolač prebaciti na drugi papir, a skinuti papir na kojem se pekao, potom zarolati u rolat. Kad se rolat ohladi, posuti sećerom u prahu.
Prijatno!