Svjedok eksplozije na Novoj Otoci: Od detonacije oštećen mi je sluh

IZJAVA

Bio sam u Policijskoj stanici Novi Grad i dao izjavu kao svjedok, sada idem na Kliniku do doktora da se utvrdi stepen povreda, kaže Atović

Prošle sedmice ispred poslovnih objekata Food Office u sarajevskom naselju Nova Otoka tri sata poslije ponoći bačena je bomba

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo rečeno je da je bomba bačena ispred zgrade u ulici na adresi Džemala Bijedića, te da nije bilo povrijeđenih osoba.

Svaku noć šeta psa

Ipak, redakciji portala "Avaza" javio se svjedok Adnan Atović koji usljed jake detonacije, ipak, zadobio povrede.

- Svaku noć šetam psa. Nekoliko puta sam prošao upravo ispred tog objekta na kojeg je bačena bomba i ništa čudno i neuobičajno nisam primijetio. Napravio sam par krugova i nisam nikoga primijetio - kaže Atović za portal "Avaza".

Obzirom da se nalazio svega desetak metara od mjesta eksplozije, kaže da u prvim momentima nije ništa osjetio, te da je bio u šoku, obzirom da se radilo o jakoj eksploziji koja je uznemirila kompletno naselje.

- Jutros sam bio u Policijskoj stanici Novi Grad. Dao sam izjavu kao svjedok. Uzeo sam uputnice i sada idem na Kliniku do doktora da se utvrdi stepen povreda. Obzirom da sam bio blizu, oštećen mi je sluh i pomalo mi se manta - kaže Atović.

Naselje kao divlji zapad

- Ljudi trebaju biti upućeni, jer je ovo naselje kao Divlji zapad. Odrastao sam na Alipašinom za koje kažu da je na lošem glasu zbog sličnih situacija. Poslije ovoga, Alipašino je predivno naselje, tamo nisam doživio ovo što se dešava na Novoj Otoci - kaže Atović.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori