Suludi trend na benzinskim pumpama: “Jeftinije mi je platiti kaznu nego natočiti pun tank”

Krađa goriva

Pun tank od 70 litara trenutno se plaća 164 eura , a kazna za neplaćanje iznosi 131 euro

Ogroman rast cijena goriva u Europi izazvao je val nezadovoljstva među vozačima koji smišljaju načine kako što manje 'kihnuti' na benzinskoj. U moru inovativnih ideja, najdalje su otišli Nizozemci koji su provalili novi 'način uštede'.

Oni jednostavno ne plaćaju gorivo. Natoče auto i odu.

Iako se radi o čistoj krađi, vozači u Nizozemskoj imaju računicu. Pun tank od 70 litara trenutno se plaća 164 eura (1242 kune), a kazna za takav prekršaj iznosi 131 euro (990 kuna). Dakle, ukoliko ih uhvate u prekršaju, njihova zarada i dalje iznosi 33 eura.

Barem tako misle.

Kako navode nizozemski mediji, prošle sedmice zabilježeno 370 krađa goriva. Kradljivci su najčešće samo pobjegli, no zaposlenici benzinskih pumpi tvrde da im mnogi vozači nakon što natoče gorivo kažu da ga nemaju s čime platiti. Neki su im kao garanciju ostavili dokumente po koje se nikada nisu vratili.

Lourens 't Hart iz agencije SODA koja prati kriminal na benzinskim pumpama objasnio je što se događa:

'Ne mislim da je riječ o porastu kriminala. Ljudi žele platiti, ali ne mogu. Očekujemo da će se fenomen neplaćanja nastaviti sve dok cijene goriva divljaju'.

Komentirao je i računicu da je bolje platiti kaznu nego puni rezervoar:

'Vidio sam to na internetu, ali moram upozoriti potencijalne kradljivce da rupe u zakonu nema. Uz kaznu, oni moraju platiti i trošak goriva. Dakle, računica ne postoji'.

Pročitajte više: Nizozemska zabilježila najveći broj novozaraženih koronavirusom od početka pandemije

Pratite nas na facebook akter.ba - Suludi trend na benzinskim pumpama: "Jeftinije mi je platiti kaznu nego natočiti pun tank"

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori