Stil LADY GAGE pod povećalom domaćih modnih znalaca

Stil

Kreacije u kojima se američka pjevačica i glumica Lady Gaga (35) pojavila na premijerama filma ‘Dinastija Gucci’ neke su oduševile, druge zgrozile. Evo što misle hrvatski dizajneri.

DIANA VILJEVAC

Lady Gagu je proslavio ekscentričan modni izražaj, koji je na neko vrijeme ostavila iza sebe. No koliko vidim, opet je u ‘elementu’ i time je, po meni, napravila korak unatrag - predivnu ljubičastu Gucci svilenu haljinu, nažalost, uništila je mrežastim čarapama i neprivlačnim čizmama. Iskupila se, doduše, crnom Armanijevom haljinom koja joj stoji savršeno pa je stilski uspjela u naumu da bude prava diva kao što priliči jednoj premijeri filma.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

MARKO ŠABARIĆ I TOMISLAV KLIŠKINIĆ (Klisab)

Stajlinzi Lady Gage na premijerama filma ‘Dinastija Gucci’ iščekuju se gotovo jednako nestrpljivo kao i sam film. Pop-zvijezda svojim modnim odabirima privlači pažnju na sebe i na projekte koje promovira, ali i potiče razgovor o stilu uopće. Bez obzira sviđa li nam se njena odjeća ili ne, neosporno je da je Gaga zanimljiva.

ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

NATAŠA MIHALJČIŠIN

Lady Gagu zasigurno ne možemo staviti u bilo kakav uobičajeno prigodni kontekst odijevanja jer je njen izgled - njen projekt. U tom bi smislu trebalo promatrati i percipirati svaki njen javni nastup. U ova dva slučaja je koncept, vjerojatno, bio utemeljen na interpretaciji klasično glamuroznih izdanja holivudskih diva, u eklektičkom srazu s elementima trash i pop-kulture. Nije riječ o lijepom kao takvom, nego o dijalogu s njegovim stereotipima. U ljubičastom izdanju taj je dijalog najkreativniji.

Pročitajte više: Lady Gaga pozirala naga za decembarsko izdanje magazina Vogue

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)