Šta se dešava u Albaniji: Pale se srbijanske zastave

Albanija

Šta se dešava u Albaniji: Pale se srbijanske zastave
Foto: Twitter

Glavni grad Albanije, Tirana, domaćin je sastanka inicijative "Otvoreni Balkan" koju čine Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija.

Ispred zgrade Vlade Albanije počeo je veliki protest protiv regionalne inicijative "Otvoreni Balkan", a u organizaciji opozicione Demokratske stranke bivšeg premijera Salija Berishe.

Naime, u Tiranu danas na sastanak inicijative dolazi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, uz albanskog premijera Edija Ramu jedan od idejnih začetnika "Otvorenog Balkana".

Kako javlja srbijanski Blic, u centru Tirane prisutne su jake policijske snage, ali to nije spriječilo sudionike prosvjeda za zapale jednu od zastava Srbije koje su izvješene u znak dobrodošlice Vučiću.

"Sramotu neka osjećaju oni koji su ovo radili, a ne ja i moja Vlada, koji imamo podršku Albanaca da radimo, razvijamo se, i trpimo blaćenje 'starih lopata' albanske politike", istakao je Edi Rama.

Podsjećanja radi, Beograd je prošli mjesec bio domaćin ovog samita, a pojedinci su tom prilikom radili slične stvari skidajući Albanske zastave sa bandera na kojima su bile postavljene.

Pročitajte više:Albanija: Četvero mrtvih u pucnjavi na plaži

Pratite nas na Facebook akter.ba -Šta se dešava u Albaniji: Pale se srbijanske zastave

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori