Otac Britney Spears, Jamie, tvrdi da pjevačica ima demenciju

Otac Britney Spears, Jamie, tvrdi da pjevačica ima demenciju
Foto- Getty images - Otac Britney Spears, Jamie, navodno je tvrdio da pop zvijezda ima demenciju.

Otac Britney Spears, Jamie, navodno je tvrdio da pop zvijezda ima demenciju.

Njih dvoje su dugo bili uključeni u pravnu dramu oko zakonskog starateljstva koje Jamieju daje kontrolu nad njenim finansijama i svakodnevnim životom. Konzervatorsko pravo na snazi ​​je od njenog javnog nervnog sloma prije više od deset godina.

Sudski postupci porasli su u posljednje vrijeme, a sama Spears planira da se uskoro obrati sudu. Interes za slučaj je također porastao. Pokret #FreeBritney stekao je više sljedbenika tražeći da potpisnik bude pušten iz konzervatorske vlasti.

Sada su tvrdnje o demenciji izašle na vidjelo u dokumentarnom filmu koji je ove sedmice u Britaniji emitirala novinarka Mobeen Azhar, navodi Daily Mail.

Jamie (68) tvrdi da njegova kćer (39) pati od kognitivnog stanja. Time opravdava za stalnu kontrolu nad njenom imovinom.

"Postoji nekoliko web lokacija obožavatelja koji su rekli da su se domogli papira oko konzervatorske vlasti", rekao je novinar. "Morate označiti okvir koji opravdava razlog, a okvir koji je označen kaže: 'Narudžba se odnosi na postavljanje ili liječenje demencije kako je navedeno.'"

Spears planira da se lično obrati sudu na predstojećem ročištu. Trenutno nije jasno ima li njena adresa veze sa prijavljenim navodima o demenciji.

Sudski imenovani advokat pop zvijezde, Samuel D. Ingham III, rekao je sudu u utorak da je planirao da podnese zahtjev za pjevačicu da se "direktno obraća sudu" po "ubrzanom principu" u 30. dana.

"Konzervator je zatražio da od suda zatražim statusno ročište na kojem bi se mogao direktno obratiti sudu", rekao je Ingham III sudiji Brendi Penny.

Pročitaj više: Severina fotkom oduševila obožavatelje: “Dobar ti je taj frajer”

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori