Šokantna smrt u nastavku serije Seks i grad uništila prodaju dionica poznate firme

Sex i grad

Šokantna smrt u nastavku serije Seks i grad uništila prodaju dionica poznate firme
Foto: Instagram

Nova sezona serije Seks i grad započela je s emitiranjem, a već u prvoj epizodi dogodila se smrt jednog lika izazvana vježbanjem na kućnom biciklu, a priča se vrlo brzo prelila i na stvarni svijet.

To je klasičan trenutak serije, ujedno frustrirajući i smiješan, ali pomalo dirljiv.

Ali, sad je pitanje ko je kome zadao srčani udar, jer je ova vijest ubrzo postala jako zanimljiva poslovnoj i tehnološkoj zajednici, ne zbog smrti lika, već načina na koji se scenaristički zaplet prelio u stvarni svijet.

Naime, Faca je u seriji vježbao na biciklu marke Peloton, američke kompanije koja se proslavila svojim spravama za vježbanje s ugrađenim virtualnim trenerima, a poslovanje im je procvjetalo od početka pandemije jer su milioni ljudi počeli aktivnije vježbati kod kuće zbog zatvorenih teretana pa je Peloton jedan od poslovnih pobjednika ove krize.

Dakle, nakon 45-minutnog vježbanja na sobnom biciklu dugogodišnji lik serije umire od posljedica srčanog udara, a obožavatelji ostaju u šoku.

Nedugo nakon emitiranja prve epizode 'And Just Like That', dionice proizvođača opreme za fitness pale su za 11 posto u četvrtak i još pet posto u petak.

Situacija je toliko neugodna za ovu kompaniju da su se morali u javnosti opravdavati zbog ovog događaja te su naglasili kako su znali da će se njihova virtuelna trenerica i sobni bicikl pojaviti u seriji, ali autori im nisu pojasnili cijeli scenarij.

Iz firme su poručili da očito bicikl nije kriv za njegovu preranu smrt jer je Faca živio ekstravagantno. Uzastopno je pio koktele, pušio cigare i jeo odreske. Bio je u ozbiljnom riziku od srčanog udara jer je imao i ranije problema u šestoj sezoni.

Ti životni izbori, a možda čak i njegova obiteljska povijest, koja je često važan faktor, bili su vjerojatni uzrok njegove smrti.

"Vožnja Peleton bicikla možda je čak mogla odgoditi njegov srčani udar", izjavila je kardiologinja koja sjedi u upravi Pelotona.

Naime, epizoda je počela odlično kao reklama za firmu Peleton koja prodaje opremu za vježbanje kod kuće, kao što su trake za trčanje, dok je najpoznatija po svom sobnom biciklu, kakav je upravo koristio Faca, piše Jutarnji list.

Njihov sobni bicikl inače košta oko 1.500 dolara i to s popustom, a u vrijeme pandemije koštao je gotovo 2.000 dolara (oko 3.400 KM).

Ali, ovo je posljednje što je Peletonu trebalo jer su početkom ove godine morali povući 125.000 svojih traka za trčanje nakon smrti djeteta, a dionice su pale za 75 posto od početka godine do danas.

Pročitajte više: CARRIE I FACA ponovo zajedno: Na setu serije “Sex i Grad”

Pratite nas na Facebook akter.ba -Šokantna smrt u nastavku serije Seks i grad uništila prodaju dionica poznate firme

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori