Potresne scene, vukle dječaka da pođe s njima, Ministarstvo osudilo postupke socijalnih radnica UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

Dejan koji im pomaže kaže da je Srbija za njihovu muku čula prije mjesec dana i da zahvaljujući ljudima dobre volje, djeca sada imaju sve. Taman kada konačno žive normalno, žele da ih odvedu, dodaje on

BLACE - Prava drama dogodila se u blačkom selu Suvi Dol, kad su iz Centra za socijalni rad u Blacu došli da uzmu Marijanu (10) i Marka (13) koji žive sa svojom nepokretnom bakom Ljiljanom.

Pažnja, snimak je izuzetno uznemirujućeg sadržaja

Sve se to događalo juče oko podneva, a na snimku koji je na društvenim mrežama objavio Dejan Milošević, koji već više od mjesec dana preko svog udruženja sakuplja pomoć za baku i mališane, vidi se kako radnice ove ustanove vuku djecu, viču, a to je izazvalo i reakciju nadležnog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ministarstvo je osudilo ponašanje zaposlenih u Centru za socijalni rad u Blacu i reklo da će da ispita cijeli slučaj.

Marko koji ima trinaest godina ima masnice po rukama koje mu je nanijela radnica koja ga je vukla, a očevici kažu da je jedna od njih izbila bravu iz futera kada je pokušavala da otvori vrata kupatila, pošto se dečak od straha tamo zaključao.

Djeca su na kraju ostala sa bakom, a odbranile su ih i komšije. Radnici blačkog Centra imali su asistenciju policije.

- Više od mjesec dana svakodnevno se borimo sa radnicima Centra za socijalni rad, jer uporno dolaze da oduzmu djecu baki. Pitam sve, gde su bili prethodne dvije godine kada su se djeca sa bakom mučila - pita se Dejan Milošević.

On dodaje da je Srbija za njihovu muku čula prije mjesec dana i da zahvaljujući ljudima dobre volje, djeca sada imaju sve. Taman kada konačno žive normalno, žele da ih odvedu.

- Ovo nije način. Ovo je sila i još gora trauma za ove male napaćene duše. Sramota je šta su radile i kako su se ponašale- dodaje Milošević koji je bio na licu mjesta.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)