Snima se igrana serija o Taličnom Tomu junaku iz stripa

Serija o Taličnom Tomu.

Talični Tom, junak mnogih generacija, poslije stripa i crtaća dobiće i igranu TV seriju. Kako piše Variety, u planu je akciona avantura/komedija bazirana na stripovima koje dobro znamo. Čija će se radnja dešavati na Divljem zapadu i prikazati rane dane Taličnog Toma, prenosi Telegraf.

Istovremeno, to će biti i omaž, ali i parodija klasičnih tropa o životu američkih kauboja.

Podsjetimo, Taličnog Toma (koji se na engleskom zove Lucky Luke), stvorio je belgijski umjetnik Moris de Bever, popularniji pod imenom Moris, davne 1946. godine. Otada je stvoreno preko 40 grafičnih romana koji su širom svijeta prodati u više od 300 miliona primjeraka. Moris je sarađivao na ovom projektu punih 20 godina sa francuskom piscem Reneom Gosinijem, autorom i čuvenog “Asteriksa”.

Lik Taličnog Toma nadahnut je ulogama glumca Garija Кupera. Obučen je u prepoznatljivo kaubojsko odijelo sa crvenom maramom i šeširom. U potezanju pištolja je brži od svoje sjenke.

Najveći neprijatelji su mu braća Dalton: Džo, Džek, Vilijam i Averel (svaki viši i gluplji od prethodnog) kao i mama Dalton. Tu je i Кalamiti Džejn, neotesana kaubojka koja pije, psuje, podriguje i obara muškarcima ruke.

Vjerni pratioci i prijatelji kroz njegove brojne avanture na Divljem zapadu su konj Džoli Džamper, a ponekad i najgluplji pas na svijetu Rantanplan, koji je kod raznih domaćih izdavača različito prevođen, najčešće kao Lajavko i Šaponja, a u prevodu crtanih filmova kao Buvara.

Serija o Taličnom Tomu još uvijek nema naziv, ali poznato je da će se pored Toma pojaviti i čitava plejada drugoh likova. Naravno, ništa ne bi bilo isto bez braće Dalton, Kalamiti Džejn, Pata Pokera i “najglupljeg psa na svijetu”.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori