Slučaj šokirao Hrvatsku: Ugledni muzičar odgrizao djevojci dijelove lica

Na ispitivanju je navodno rekao kako je pokušao istjerati sotonu iz djevojke

Tridesetogodišnji M.V., inače akademski muzičar koji je snimio nekoliko pjesama, završio je u Remetincu zbog optužbi da je prije devet dana pokušao ubiti svoju poznanicu, izgrizavši je po licu te nanijevši joj teške tjelesne povrede.

Stravičan događaj desio se 12. aprila u stanu oštećenice na području Zaprešića, a M.V. je svojoj poznanici nakon ničim isprovocirane svađe počeo gristi po licu, odgrizavši joj čitave dijelove lica.

Pokušao istjerati sotonu

Policiju, koja ga je ubrzo uhapsila, pozvali su susjedi, koji su potpuno psihički rastrojenoga muzičar odmah uhapsili, no u policijskoj stanici napao je i njih, pa je osumnjičen i zbog prsilie prema službenoj osobi, piše Jutarnji.hr.

Na ispitivanju je navodno rekao kako je pokušao istjerati sotonu iz djevojke, a policija ga je nedugo nakon hapšenja prislino hospitalizirala u odgovarajućoj instituciji. Nakon sedam dana u bolnici su zaključili kako je M.V. osoba za koju ne postoji medicinski razlozi za hospitalizaciju, te je onda ponovno uhapšen i predan nadležnom državno tužilaštvu u Velikoj Gorici. Oni su pak, danas o ispitivanju i pritvaranju izdali saopćenje.

- Državno tužilaštvo u Velikoj Gorici je 20. aprila 2022., provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1992.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubistva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona te kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavak 1. u vezi stavka 4. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 30-godišnjak 12. aprila 2022. od 23:30 do 23:50 sati, u stanu oštećenice, nasrnuo na nju i bio fizički nasilan prema njoj te joj je muzičar pritom nanio višestruke povrede koje su teške naravi.

Fizički napao policajce

Osumnjičenika su, u njegovoj namjeri da usmrti oštećenicu, spriječili policijski službenici te se osnovano sumnja da je potom, u policijskom vozilu, fizički napao dvoje policijskih službenika nanijevši im tjelesne povrede.

Državno tužilaštvo u Velikoj Gorici je, nakon provedenog ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku), koji je sudac istrage prihvatio i odredio osumnjičeniku istražni zatvor na temelju tražene osnove.

Državno tužilaštvo u Velikoj Gorici je 21. aprila 2022., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubistvo u pokušaju iz članka 110. u vezi članka 34. Kaznenog zakona i kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavak 1. u vezi stavka 4. KZ-a.", objavilo je velikogoričko tužiteljstvo. M.V. koliko je pozato do sada nije bio nasilan.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori