Slovenka Maša D., čije tijelo je jutros pronađeno skoro na samom vrhu planine Velež, najvjerovatnije se ubila

NAKON UVIĐAJA

Na vratu joj nađene porezotine, tužilac naredio obdukciju

Slovenka, Maša D. (44) čije su beživotno tijelo jutros pronašli pripadnici GSS-a stanice Mostar u tunelu nekadašnjeg vojnog objekta na skoro samom vrhu planine Velež, najvjerovatnije je počinila suicid.

Rekao je to za portal „Avaza“ dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, nakon uviđaja koji je okončan u poslijepodnevnim satima.

Vanjskim pregledom tijela na vratu nesretne žene su nađene rane, odnosno, porezotine, a na licu mjesta nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na to da se radi o nasilju.

I u GSS-u, kao i u policiji, iznenađeni su činjenicom da se skoro na sami vrh do nekadašnjeg vojnog objekta uspjela dovesti automobilom Škoda, s obzirom na to da je riječ o izuzetno teško prohodnom planinskom putu, kojim se, uglavnom, kreću terenska vozila.

Podsjetimo, nesretnu Slovenku su isti timovi GSS-a Mostar s Veleži spašavali sredinom februara kada je pronađena u dubokom snijegu pothlađena i dezorjentirana, bez ikakve opreme za kretanje i boravak u planini.

Zbog čega je Velež Slovenku privlačila, za sada, nije poznato, a kako smo saznali na svom Facebook profilu je objavljivala fotografije planine. Dva dana prije nego se zaputila na Velež tražila je pomoć u pronalasku puta za Brasinu.

Tačan uzrok smrti, potvrdio nam je tužilac, svakako će biti poznat nakon obdukcije tijela, koja će, vjerovatno, biti obavljena sutra, a poduzete su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja okolnosti ovog tragičnog događaja.

Policija je , podsjetimo, jučer u poslijepodnevnim satima na području Brasine na Veleži pronašla njen automobil Škodu i to nakon što ih je alarmirala njema majka, D.B. iz Celja, kazavši im da je zadnji kontakt sa svojom kćerkom imala 10.avgusta, kada joj je i kazala da se nalazi na planini. Od tada, kćerka joj više nije odgovarala.

Potom je GSS Mostar, na poziv policije, koja je tokom jučerašnjeg dana nije uspjela pronaći, krenuo u potragu za njom, a nedugo po izlasku na lice mjesta pronašli su njeno beživotno tijelo.

izvor: avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori